Kocatepe Camii'nde çekilen skandal görüntüler için istenen ceza belli oldu

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Kocatepe Camii'nde çekilen skandal görüntüler için istenen ceza belli oldu

GÜNDEM Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Kocatepe Camii'nde çekilmiş fotoğraflarla ilgili başlatılan soruşturma çerçevesinde tutuksuz yargılanan E.C. ve B.K. hakkında 'Halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama' suçundan iddianame düzenlendi. İddianame kapsamında 'Halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri basın ve yayın yoluyla alenen aşağılama' suçundan şüpheliler hakkında 9'ar aydan 1'er yıl 6'şar aya kadar hapis istendi.

Ankara'da bulunan Kocatepe Camii'nde 'moda çekimi' adı altında çekilen skandal görüntülere ilişkin yeni bir gelişme yaşandı. Sosyal medyada tepki çekn görüntüler ardından başlatılan soruşturma kapsamında tutuksuz yargılanan E.C. ve B.K. hakkında istenen ceza belli oldu.  Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma çerçevesinde, 'Halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri basın ve yayın yoluyla alenen aşağılama' suçundan şüpheliler hakkında 9'ar aydan 1'er yıl 6'şar aya kadar hapis istemiyle iddianame düzenlendi.

İDDİANAME HAZIRLANDI

İddianamede, şüpheliler B.K ile E.C.'nin Kocatepe Camisi'nde fotoğraflarının çekimi ve sosyal medyada paylaşılması konusunda anlaştıkları ve şüphelilerin 11 Ağustos tarihinde Ankara Kocatepe Camisi'ne gittikleri belirtildi. Hazırlanan iddianamede, cami içerisinde farklı ortamların kullanıldığı, bir şüphelinin üzerinde takke, tespih gibi dini motiflerin yer aldığı, söz konusu fotoğraf çekimleri sırasında şüphelinin vücudunun değişik yerlerinin açık olmasının İslam dininin temel değerleriyle ve caminin tesettüre ilişkin kurallarıyla bağdaşmadığı belirtildi.

Kocatepe Camii'nde çekilen skandal görüntüler için istenen ceza belli oldu

NE OLMUŞTU?

Çankaya’daki Kocatepe Camii’nde uygunsuz kıyafetlerle çekimler yapılmasıyla ilgili yönetmen B.K. ile model E.C., Çankaya İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındı. Konuyla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada, konuyla ilgili TCK’nın 216/3 maddesinde düzenlenen 'halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama' suçundan resen soruşturma başlatıldığı, bu kapsamda kolluk birimleri tarafından yapılan araştırmada fotoğrafları çekilen bayan şahsın E.C., söz konusu yayını yapan yönetmenin B.K. olduğu, şüphelilerin Ankara’da ikamet ettiği hususlarının tespit edildiği, şüphelilerin gözaltına alındığı, ikametlerinde arama, suç delillerine el konulması ve CMK m. 134 kapsamında dijital materyallerinde inceleme kararı verildiği ifade edildi.

Nöbetçi 10. Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilen şüphelilere, TCK’nın 216/3 maddesinde düzenlenen halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama suçundan adli kontrol kararı verildi. Kocatepe Camii'nde çekilen uygunsuz fotoğraflarla ilgili başlatılan soruşturma çerçevesinde tutuksuz yargılanan E.C. ve B.K. hakkında 'Halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri basın ve yayın yoluyla alenen aşağılama' suçundan iddianame hazırlandı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...