Koalisyon üslerinde PKK’dan kutlama

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Koalisyon üslerinde PKK’dan kutlama

Gündem Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Suriye’deki PKK/YPG’yi Suriye Demokratik Güçleri (SDG) adıyla legalleştirmeye çalışan ABD öncülüğündeki koalisyonun tabela oyunu bir defa daha bozuldu.

YILMAZ BİLGEN'İN HABERİ - Suriye’de tabela oyunu bir kez daha bozuldu. ABD öncülüğündeki koalisyonun tabela değişikliği ile SDG ismini verdiği terör örgütü tüm işgal beldelerinde PKK’nın 45 kuruluş etkinlikleri düzenledi. Koalisyon yöneticileri bazı bölgelerde Abdullah Öcalan ve PKK paçavralı terör şovlarını bizatihi izledi. Söz konusu terör nümayişlerinde Kandil’e, Adullah Öcalan’a bağlılık yeminleri edilirken terör örgütüne yeni katılım törenleri de yapıldı. Teröristler sözkonusu terör etkinliklerinde Türkiye karşıtı dövizler taşıdı ve karşıt sloganlar attı. 

ÜS BÖLGESİNDE TERÖR KUTLAMASI

DEAŞ bahanesi ile PKK terör örgütünü müttefik ilan eden Batılı güçlerin Suriye’de kurduğu terör tezgahı bir kez daha ifşa oldu. Bölgedeki Koalisyona ait El Omar, Rimeylan, Koniko üsleri başta olmak üzere tüm işgal beldeleri terörist başı Abdullah Öcal ve PKK flamalı kutlamalara sahne oldu.  Koalisyon üslerine dek sözde kutlama konvoyları terör paçavraları eşliğinde turlar attı. Akşam saatlerinde ise PKK’nın kuruluşu için aynı bölgelerde havai fişekli şovlar yapıldı, konserler verildi. Haseke, Deir el Zor ve Rakka’da bazı koalisyon askerlerinin de terör kutlamasını izlediği görüldü. 

İRAN-ESAD VE RUSLAR DA DESTEK VERDİ

PKK’nın Halep, Tel Rıfat, Münbiç gibi ABD kontrol alanı dışındaki terör etkinliğine Esad, Rus ve İran güçleri de destek verdi. Esad yönetimi, PKK’nın Halep merkezdeki Türkmen mahallesinde düzenlediği terör şovuna herhangi bir müdahalede bulunmadı. Ülkesinin üçte 1’lik kısmında korsan devlet ilan eden PKK ile işbirliğini sürdüren Şam rejimine İran milisleri de aktif destek sağlıyor.

Öte yandan PKK işgalinde olan Deir el Zor, Rakka, Haseke, Münbiç, Tel Rıfat, Rimeylan, Tabka, Ay İsa, Amude, Aynel Arap ve Kamışlı dahil tüm işgal bölgelerinde yapılan etkinliklere bölge halkının katılımı mecburi kılındı. Okullarda ki tüm öğrenciler de PKK zoru ile bu şova götürüldü.

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...