KKTC: Rumların silahlanmasını karşılıksız bırakmayacağız

Düzenleyen:
- Güncelleme:
KKTC: Rumların silahlanmasını karşılıksız bırakmayacağız

GÜNDEM Haberleri

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi, silahlanmaya 200 milyon avro ayıracaklarını duyurmuştu. Buna tepki gösteren KKTC Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu "Kıbrıs Rum tarafının, ada ve bölgedeki gerilimi artıran silahlanma faaliyetlerini karşılıksız bırakmayacağız" dedi.

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) Savunma Bakanı Haralambos Petridis, bu yıl için sadece silahlanmaya 200 milyon avro ayırdıklarını açıklamıştı. Petridis' “Silahlanma programı son 20 yılın en yüksek seviyesine yükseltildi” demişti. Onun bu sözlerine Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden (KKTC) tepki geldi.

"HEP DİYALOGTAN YANA OLDUK"

KKTC Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu "Her zaman diplomasi ve diyalog yolunu tercih ettik. Ancak buna karşın, Kıbrıs Rum tarafı, ada ve bölgedeki gerilimi artıran silahlanma faaliyetlerinde bulundu. Bunu karşılıksız bırakmayacağız" dedi.

"KIBRIS TÜRK HALKI İÇİN AÇIK BİR TEHLİKE"

Ertuğruloğlu "Rum tarafı insansız hava araçları ve saldırı helikopterleri satın alacağına karar verdi. ABD, Rum tarafına 30 yıllık silah satış ambargosunu kaldırdı., Rum tarafı kırkın üzerinde tatbikata katıldı. Bu, Kıbrıs Türk halkına açık bir tehlikedir" ifadelerini kullandı.

"BÖLGESEL GÜÇ OLAN ANAVATAN TÜRKİYE İLE GEREKLİ ADIMLARI ATACAĞIZ"

Rum tahriklerine ilaveten Rum papazların silahlı eğitim almaları, sınır hattına Rum Milli Muhafız Ordusu’nun yüzlerce ağır silah mevzisi yerleştirmesini de hatırlatan Bakan Ertuğruloğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: Rum tarafı, Kıbrıs Türk halkına karşı bu hasmane tutumu, bütün iyi niyetlerimize karşı, bugüne kadar kabul edilebilir bir anlaşmaya varılamamasının sebeplerine de ışık tutmaktadır. Rum kesiminin silahlanmaya tüm hızıyla devam etmesi, AND ve Fransa gibi ülkelerin Rum tarafına öldürücü silah satışı yapılmasına dahi karar vermeleri bir silahlanma yarışına yol açmaktadır. Bunlara karşılık bölgesel bir güç olan Anavatan Türkiye ile birlikte gerekli adımları atma kararlılığımızı sürdürmekteyiz.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...