KKTC Başbakanı Tatar: Akıncı’nın tavrı son derece yanlıştır

KKTC Başbakanı Tatar: Akıncı’nın tavrı son derece yanlıştır

GÜNDEM Haberleri

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Ersin Tatar, yaptığı yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanı Akıncı’nın İngiliz The Guardian’a verdiği röportajdaki ifadelerine tepki gösterdi.

KKTC’nin Kıbrıslı Türklerin iradesiyle yaşaması ve yücelmesi için kurulduğunu belirten Tatar, “Sayın Akıncı’nın buna rağmen ‘Türkiye’nin KKTC’yi vilayet yapacağı’ gibi bir iddia ileri sürmesi temelsizdir. Biz eminiz ki halkımız kendisine hiçbir yararı olmayan bu tutuma gereken yanıtı Sayın Akıncı’yı seçmeyerek sandıkta gösterecektir” değerlendirmesinde bulundu. Tatar, KKTC ile ana vatan Türkiye’nin her zaman kardeşçe, samimi bir iş birliği içinde olması ve Kıbrıs konusunu birlikte yürütmesi gerektiğini vurgulayarak, “Bunun başka türlüsü, ulusumuzun, halkımızın zararınadır” ifadesini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...