Kızılelma ve Bayraktar TB3 için heyecanlandıran açıklama! 'Devrim olacak'

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:

GÜNDEM Haberleri  / Anadolu Ajansı

'Bayraktar TB3'ün bugün itibarıyla ilk uçuşunu gerçekleştirmeyi hedefliyoruz.' diyen Selçuk Bayraktar, '"CG Anadolu'ya konuşlanacak olan Bayraktar TB3 ve Kızılelma havacılık tarihinde aslında bir devrimi işaret ediyor." dedi.

Türk savunma sanayisi, Cumhuriyet'in 100. yılında geleceğin muharebe sahasında oyun değiştirici olacak Bayraktar TB3 ve Bayraktar Kızılelma'yı göreve hazırlıyor.

Cumhuriyet'in 100. yıl dönümü nedeniyle hazırladığı "Türk savunma sanayisinin Cumhuriyetin 100. yılına armağanları" temasında KIZILELMA ve Bayraktar TB3 projeleri ele alındı.

Cumhuriyet'in 100. yılına hazırladıkları en büyük sürprizin 20 yıllık hedefleri olan, havacılıkta geleceğin muharebe dünyasında oyun kurucu olmayı ifade eden Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, "Kızılelma yüksek bir hedefe, ideale yürümekse bu ilk günden beri en büyük hedefimizdi" dedi.

"Cumhuriyet'in 100. yılında uçuracağız demiştik. Bir sürpriz yapak 2023'e 1 ay kala ilk uçuşunu gerçekleştirdik. Sonrasında Kızılelma geliştirme ve test faaliyetlerine devam etti" diyen Bayraktar "Dünya havacılık tarihine damgasını vuracak uçuşlar icra etti" ifadelerini kullandı.

TEKNOFEST'TE REKORLAR DA "ÖĞRENİLMİŞ ÇARESİZLİK" DE KIRILDI

Cumhuriyet'in 100. yılına verilebilecek en güzel hediyenin TEKNOFEST'in 3 büyükşehirde gerçekleştirilmesi olacağına inanarak bu projeyi hayata geçirdiklerini belirten Bayraktar, festivalin 3 şehirde de coşkuyla kutlandığını, festivale katılan sayısının da 10 milyonu geride bıraktığını vurguladı.

"1 MİLYONUN ÜZERİNDE REKOR BAŞVURU ALDIK"

Teknoloji geliştirme serüveninde adeta dip dalgası olacak teknoloji yarışmalarına da 1 milyonun üzerinde sayıyla rekor başvuru aldıklarını söyleyen Bayraktar, bunların da 100. yıla damgasını vuran gelişmeler olduğunu vurguladı. Selçuk Bayraktar, "TEKNOFEST, ülkemiz savunma sanayisinde nasıl bir ivme yakaladıysa teknolojinin tüm diğer sivil alanlarında da benzer bir ivmenin, bayrağımızı en yükseğe çekecek nice yüzbinlerce gencin olacağının göstergesi oldu. Bu da ikinci 100 yıla çok daha büyük hayallerle, umutlara bakacağımız anlamına geliyor. Bir anlamda da öğrenilmiş çaresizliğin yıkıldığına işaret ediyor. Bunlar bir anlamda 100. yıla damgasını vurmuş oldu." dedi.

DÜNYA MUHAREBE TARİHİNDE DEVRİM OLACAK

Kızılelma'nın yanında dünyanın ilk SİHA gemisi olacak kısa pistli uçak gemisi TCG Anadolu için tasarladıkları Bayraktar TB3'ü geliştirme çalışmaları yürüttüklerini anlatan Bayraktar, yakın zamanda yer testlerinin, yerden havalanma ve iniş testlerinin gerçekleştirildiğini söyledi. Selçuk Bayraktar, şunları kaydetti:

"Bugün itibarıyla ilk uçuşunu gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. TCG Anadolu'ya konuşlanacak olan Bayraktar TB3 ve Kızılelma havacılık tarihinde aslında bir devrimi işaret ediyor. Nasıl ki dünyada SİHA'larla ilk savaşı Türk orduları Karabağ'da kazandıysa Bayraktar TB2'ler vesilesiyle, filolar halinde uçan ve en gelişmiş hava savunma silahlarını, zırhlı araçları, tankları imha eden Bayraktar TB2'ler sayesinde dünyada muharebe paradigması değiştiyse, Bayraktar TB3 ve Kızılelma'nın TCG Anadolu'ya konuşlanmasıyla da dünya muharebe tarihinde devrim olacak bir çığır açılmış olacak. Bu da Cumhuriyetimizin 100. yılına bir diğer hediyemiz olacak."

DÜNYANIN TERCİH ETTİĞİ MİLLİ SİHA'LAR

Bayraktar TB2'nin başarısının da artarak devam ettiğini söyleyen Selçuk Bayraktar, Türk SİHA'larının yurt dışındaki başarılarına ilişkin "Bayraktar TB2, en yakın rakibinden 5 kat daha fazla bilinir, dünyanın en meşhur ve kendi sınıfında en gelişmiş SİHA'sı oldu. Dünyada en fazla ülkeye ihraç edilen SİHA oldu. 32 ülkeye ihracatımız var. Elde edilen gelirlerle, tümüyle öz kaynaklarımızla Bayraktar TB3'ü, Kızılelma'yı geliştirmiş olduk. Bayraktar TB2, 31 ülkeye ihraç edildi. Daha üst sınıf bir platform olan, 6 tonluk kalkış ağırlığına sahip Akıncı hava aracımız da 8 ülkeye ihraç edilmiş oldu. Ülkemiz savunma sanayisi gibi bir yüksek teknoloji alanında dünyaya damgasını vururken, yeni ve gelişmiş platformlar için önemli bir kaynak olmuş oldu." ifadelerini kullandı

Mini akıllı seyir füzesi Kemankeş'in Bayraktar TB2'den atılarak ilk deneme uçuşunu gerçekleştirdiğini hatırlatan Bayraktar, Türkiye'nin Roketsan, ASELSAN ve TÜBİTAK ile bütün akıllı mühimmat ailesini yapar hale geldiğini söyledi. "Bundan 10-20 sene öncesine dönecek olsanız savunma sanayisinde yüzde 85 oranında yurt dışına bağımlı bir Türkiye görüyordunuz" diyen Bayraktar, sözlerine şöyle devam etti:

Artık bırakın bağımlılığı yüzde 80'e yakın bir oranda savunma sanayisini yerlileştirmiş ve bütün dünyaya geliştirdiği en ileri düzey teknoloji platformları, SİHA'ları, İHA'ları, bunlarla beraber elektro-optik sistemleri, akıllı mühimmatları dünyaya ihraç eden bir Türkiye görüyorsunuz. Dünyanın da parlayan yıldızı bir anlamda Türk savunma sanayisi ürünleri. O hale geldi. Biz istiyoruz ki Milli Teknoloji Hamlesi dönüşümü ve seferberliğiyle birlikte bu dönüşüm tüm diğer sivil alanlara da yayılsın ve ülkemiz teknolojinin tüm diğer sivil alanlarında tam bağımsız ve müreffeh olabilmek için gençlerimizle, TEKNOFEST kuşağımızla birlikte bu dönüşümü gerçekleştirsin.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Helal sana geleceğin reyisi27 Ekim 2023 15:53

Helaldir

Sonraki Haber Yükleniyor...