Kızılay kan merkezleri nerede? Kahramanmaraş depremi sonrası Kızılay kan bağışı nasıl yapılır?

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Kızılay kan merkezleri nerede? Kahramanmaraş depremi sonrası Kızılay kan bağışı nasıl yapılır?

GÜNDEM Haberleri

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde saat 04.14’de 7,7 ve Gaziantep'te de büyüklükleri 6,4 ile 6,5 olan iki deprem meydana geldi. Türk Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, Kahramanmaraş ve Gaziantep’te meydana gelen depremler sonrası ilerleyen saatlerde olabilecek ilave ihtiyaçlar için vatandaşları tüm Türkiye'de kan bağışına davet etti. Peki, Kızılay kan merkezleri nerede? Kızılay kan bağışı nasıl yapılır? İşte merak edilenler...

Kahramanmaraş merkezli olarak meydana gelen büyük depremin ardından Kızılay ekipleri teyakkuz durumuna geçti. Kızılay Başkanı Kerem Kınık “Kan ihtiyacımız olacak, yaralılar artacaktır. Ülke genelinde batı ve kuzey bölgelerinden sevkiyat yapıyoruz ama gün ışımasıyla birlikte kan bağışı yapılabilir. Kanver.org sitesini vatandaşlarımız ziyaret etsinler, en yakın lokasyonu görebilirler. 18-65 yaş arası sağlıklı bireyleri bekliyoruz” dedi. Depremler sonrası “Kızılay kan merkezleri nerede?” , “Kızılay kan bağışı nasıl yapılır?” , “Kızılay kan bağışı noktaları nerede var?” gibi sorular en çok arananlar listesine girdi. 

KAN BAĞIŞI NASIL YAPILIR?

Kan bağışı için öncelikle form dolduruluyor. Kan bağışı için kan bağışı merkezlerine başvurulduğunda kan vermek isteyen kişilere 4 sayfalık bir form veriliyor. Bu formun içinde ,

-Kan bağışçısı bilgilendirme formu
- Kan bağışçısı kayıt formu
- Kan bağışçısı sorgulama formu yer alıyor. 

Kan bağışı yapan kişilerin kimlik ve iletişim bilgileri Türk Kızılay'ın kullanmış olduğu sisteme kaydediliyor. Kayıt işlemiyle beraber flebotmistler tarafından kan sayımı, tansiyon, nabız, ateş ve vücut ağırlığı ölçümü yapılıyor. Kayıt işlemi sonrasında yapılan fiziksel muayene sonrası bağışçı adayı doldurduğu formla birlikte değerlendiriliyor ve uygun görülürse kan bağış işlemine yönlendiriliyor. 

Kızılay kan merkezleri nerede? Kahramanmaraş depremi sonrası Kızılay kan bağışı nasıl yapılır?

KIZILAY KAN BAĞIŞI NOKTALARI

Kahramanmaraş depreminin ardından kan bağışı yapmak isteyen bağışçılar “Kızılay kan bağışı noktaları nerelerde?” sorularını merak ediyor. Kanver.org adlı siteden harita üzerindeki konum seçilerek kan bağışı yapılabilecek yerler görülüyor.

TÜRKİYE KIZILAY KAN MERKEZLERİ LİSTESİ İÇİN TIKLAYINIZ

KAHRAMANMARAŞ KIZILAY KAN BAĞIŞ NOKTALARI

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde saat 04.17'de 7.7 büyüklüğünde deprem sonrası Kahramanmaraş Kızılay kan bağış noktaları merak ediliyor. Kahramanmaraş’ta Afşin, Andırın, Çağlayancerit, Dulkadiroğlu, Ekinözü, Elbistan, Göksun, Nurhak, Pazarcık gibi ilçelerden kan bağışı yapılabiliyor. 

KAHRAMANMARAŞ KIZILAY KAN MERKEZLERİ LİSTESİ İÇİN TIKLAYINIZ

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...