Kızılay gönüllüsü kadınlar “sağlık elçisi” oluyor

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Kızılay gönüllüsü kadınlar “sağlık elçisi” oluyor

GÜNDEM Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Ülke genelindeki Kızılay gönüllüsü kadınlar, eğitim aldıktan sonra “sağlık elçisi” olarak farkındalık çalışmaları yürütecek.

Kızılay’ın gönüllü kadınları, günümüzün en büyük sorunlarından sağlıklı yaşam bilinci için çalışacak. 2030 stratejik hedeflerini adım adım uygulayan Kızılay, toplumsal dayanıklılığı artırmak amacıyla ortaya koyduğu “Sağlıklı Yaşayan ve Yaşlanan Toplum İçin Çalışmak” hedefi için sağlık elçileri yetiştiriyor.

AMAÇ TOPLUMDA FARKINDALIK OLUŞTURMAK

Eğitimlerini tamamlayan Kızılay’ın sağlık elçileri, sağlıklı yaşam, sağlıklı yaş alma, en sık görülen kronik hastalıklar, kronik hastalıklara neden olan yaşam tarzı riskleri, temel ilk yardım bilgileri konularında toplumda farkındalık oluşturacak.

Kızılay, sağlıklı yasam kültürünü geliştirmeyi, sağlık okuryazarlığını artırmayı, insan sağlığına zarar veren her türlü etken için faaliyetler yürütmeyi ve ilgili kurum ve kuruluşlara bu konuda destek olmayı, yaşlı ve bakıma ihtiyaç duyan insanlara yönelik hizmetlerin ele alınmasını amaçlıyor. Kızılay, bunun ilk adımı olarak da gönüllü sağlık elçileri yetiştirme programı başlattı.

İstanbul’da Türk Kızılay Kadıköy Şubesi gönüllüsü Hemşire Zeynep Yeşil, “Bu eğitim sayesinde toplumda farkındalıklar oluşturarak, küçük yaşam değişiklikleriyle yaşamı daha güvenilir ve sağlıklı bir hale getirmeyi amaçlıyoruz." ifadelerini kullandı.

Gönüllülerden Serpil Tüzün de, “Sağlık elçisi olacağımız bu eğitim sonucu sağlıklı yaşamak, insanlara destek olabilmek, yol gösterebilmek adına ekip halinde çalışmalar yapacağız.” dedi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...