Dondurucu soğuğu ile ünlü şehir 93 yılın en sıcak ocak ayını yaşıyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Dondurucu soğuğu ile ünlü şehir 93 yılın en sıcak ocak ayını yaşıyor

GÜNDEM Haberleri

Yurt genelinde beklenen kış bir türlü gelmedi. Mevsim şartlarının çetin geçtiği illerde bile sıcaklık rekora koşuyor. Keskin soğuğu ile ünlü şehirlerden biri olan Sivas'ta da son 93 yılın en sıcak ocak ayı yaşanıyor. Sıcak hava nedeniyle vatandaşlar ne giyeceğini şaşırırken, ocak ayı sıcaklık ortalaması -5 olan şehrin cadde ve sokaklarında soğuk su satılıyor. Öte yandan meyve ağaçlarının çiçek açması, göl ve barajlardaki kuraklık ise endişeye neden oluyor.

Ülke genelinde  hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerinde seyrederken kış aylarında Sibirya’yı aratmayan Sivas’ta da adeta yaz yaşanıyor. Donduran soğukları nedeniyle ocak ayında zorunlu kalmadıkça sokağa çıkmayan Sivaslılar, bu yıl mevsim normallerinin üstündeki hava sıcaklıklarından dolayı cadde ve sokaklara akın etti. Kabalık caddelerde soğuk su satılması dikkat çekerken, Meteoroloji Sivas'ın son 93 yılın en sıcak Ocak ayını yaşadığını açıkladı.

'GELECEK AÇISINDAN HİÇ İYİ GÖZÜKMÜYOR'

Tarihi kent meydanında sıcak havanın tadını çıkartan Hakan Özel, yaşanan kuraklık nedeniyle gelecekte sıkıntı yaşanabileceğini söyleyerek, “Eskiden bu aylara zemheri ayı denirdi. Mevsimler normal şartlarda ilerlese bu eski hesaplar hiçbir zaman şaşmazdı. Günümüzde eski hesabında şaştığına şahit olduk. Zemheri ayında Sivas gibi bir memlekette soğuk su satılıyor. Hava güzel geziyoruz ama gelecekte yaşanılacak sıkıntılar açısından hiç iyi gözükmüyor. Doğaya verdiğimiz zarar bize küresel ısınma olarak geri yansıyor. Allah rahmetini esirgemezse inşallah kar ve yağmurla buluşuruz. Böyle giderse yazın büyük bir kuraklık ile karşı karşıya geleceğimizin düşünmesi bile insanı üzüyor” şeklinde konuştu.

Dondurucu soğuğu ile ünlü şehir 93 yılın en sıcak ocak ayını yaşıyor

VATANDAŞ NE GİYECEĞİNİ ŞAŞIRDI

Baler Fidan, mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıklardan dolayı giysi tercihlerinde sıkıntı yaşadıklarını belirterek, “Her şey gibi iklimler de değişti. Sivas’a yakışmayan, adeta yazdan kalma bir hava var. Mevsimlerde şaşırmış durumda. Küresel ısınmanın ve iklim değişikliklerinin bir sonucu olarak bizlerde kışın ortasında yazı yaşıyoruz. Doğaya yapmış olduğumuz ihanetlerin bir karşılığını görüyoruz. Bizim çocukluğumuz bu mevsimlerde mahalle aralarında, köy yokuşlarında kayak yapmayla geçti. Maalesef şu an ne kışlık giyeceğimizi biliyoruz ne yazlık giyeceğimizi biliyoruz. Bu mevsimde normalde en fazla çay ocakları ve kıraathaneler çalışır. Şu anda ise ocak ayının sonu olmasına rağmen çarşıda soğuk su satılıyor” ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...