Kış lastiğine sıkı denetim

Kış lastiğine sıkı denetim

GÜNDEM Haberleri

Ticari araçlar için başlayan kış lastiği takma zorunluluğu için harekete geçen polis ekipleri, Türkiye’nin en önemli kara yolu geçiş güzergâhlarından Bolu Dağı başta olmak üzere yurt genelinde denetimler yaptı.

Anadolu Otoyolu Kaynaşlı gişeleri ile D-100 kara yolu Bolu Dağı güzergahında denetim yapan Bölge Trafik Amiri Komiser Ahmet Yaman “Kış lastiği sadece yasal zorunluluğu değil sürücülerin can güvenliği için oldukça önemli” diye konuştu. Kış lastiği uygulaması 1 Nisan tarihine kadar devam edecek. Ekipler kış lastiği takmayanlar için 715 TL para cezası kesip çok sayıda aracı kış lastiği takılana kadar trafikten menetti. Polis, kurala uyan araç sahipleri ve sürücülerine de teşekkür etti. Tır şoförü Uğur Şahin de, “Kışın güvenli seyredebilmemiz için kış lastiklerimizi taktırdık. Hem kendimiz hem de başkalarının güvenliği için kurallara uymaya çalışıyoruz. Karda ağır vasıta kullanmak zordur. Onun için önceden bütün bakımlarımızı yaptırmalıyız” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...