'Kırsalda terörist, silah ne varsa temizliyoruz'

Düzenleyen:
'Kırsalda terörist, silah ne varsa temizliyoruz'

GÜNDEM Haberleri

Lice operasyonunun ayrıntılarını aktaran Efkan Âlâ, devasa silah ve uyuşturucu depolarının yok edildiğini, çok sayıda canlı bombanın da yakalandığını açıkladı

Yücel Kayaoğlu ANKARA - İçişleri Bakanı Efkan Âlâ, Güneydoğu’da kırsal alanda yürütülen terörle mücadele operasyonlarına jandarma, korucu ve özel kuvvetlerden oluşan yaklaşık 10 bin kişinin katıldığını belirterek, örgütün silah depolarına ve uyuşturucu depolarına büyük darbe vurulduğunu açıkladı.  AK Parti’nin önceki gece yapılan MKYK toplantısında kırsalda yürütülen terörle mücadele operasyonları masaya yatırıldı. İçişleri Bakanı Âlâ, operasyonlarla ilgili MKYK üyelerine bilgi verdi. Edinilen bilgilere göre Âlâ, şehir ve ilçe merkezlerindeki operasyonların tamamlandığını, şimdi ise operasyonların kırsal kesimlerde yoğunlaştığını anlattı. Âlâ, bugüne kadar yapılan operasyonlarda etkisiz hale getirilen, tutuklanan veya yaralanan örgüt mensuplarının sayısının 8 bini aştığını ifade etti. Bakan Âlâ, eylem hazırlığı yapan çok sayıda canlı bombanın da bu süreçte ele geçirildiğini kaydetti. Diyarbakır’ın Lice ilçesi ile Şenyayla mevkiinde yoğunlaşan operasyonların ayrıntılarını paylaşan İçişleri Bakanı Efkan Âlâ, şöyle konuştu:
“Buralarda örgütün silah deposu olarak kullandığı yerler, uyuşturucu depoları ve tarlaları ile bomba düzeneklerinin yapıldığı yerlere büyük darbeler vurduk. Bu operasyonlar kesintisiz olarak devam edecek. Bir yandan da örgüt mensuplarının geçiş güzergahı olarak kullandığı yerlerle ilgili planlamalar yapıyoruz. Bu güzergahlarda gerekirse askeri birliklerin yerleştirilmesinin yanı sıra, korucular da görev yapacak. Ayrıca kontrol kuleleri yapılacak. Mesela, bu güzergah iki dağın arası ise oraya kurulacak bu kontrol kuleleri. Bu güzergahlar tek tek tespit edildi. Bunlar temizlendikten sonra, bir daha buraları kullanmamaları için gereken her tür tedbir alınacak. Güvenlik noktaları oluşturulacak.”​

CAMERON TÜRKİYE’Yİ İNCİTMİŞTİ
AK Parti’nin MKYK toplantısında İngiltere’nin AB’den ayrılma kararı da değerlendirildi. Başbakan Binali Yıldırım’ın bu konuda, “Cameron’un (İngiltere Başbakanı) söylemleri İngiliz halkı tarafından da kabul edilmedi. İngiltere’nin verdiği karar konusunda nasıl yansımaları olacak göreceğiz. İngiliz halkı Türkiye’nin aleyhine değil, ama Cameron’un söylemleri kırıcı ve incitici oldu. Biz bunun Türkiye’ye olumsuz yansımaması için gereken tedbirleri alıyoruz” dediği öğrenildi.

YENİ ANAYASA İÇİN YOL HARİTASI  
 Yeni Anayasa hazırlıklarının da ele alındığı toplantıda, eski Başbakan Davutoğlu döneminde oluşturulan hazırlık komisyonunun bazı yeni üyelerin takviyesi ile yola devam etmesi kararı alındı. Komisyonun başkanlığını Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı’nın yürüteceği anayasa yazımı çalışmalarının eylül sonuna kadar bitirilmesi ve en geç ekim ayında taslağın kamuoyuna açıklanması kararı alındı. Toplantıda ayrıca, muhalefet partileri ile yeni Anayasa konusunda bir kez daha uzlaşma arayışına girilmesi görüşü de benimsendi.
'Kırsalda terörist, silah ne varsa temizliyoruz'
PKK’NIN ZEHİRİ DE BOMBASI DA İMHA EDİLİYOR
Güvenlik güçleri, Lice kırsalında eli kanlı örgütün finans kaynağı olan uyuşturucu ekim alanlarını imha ediyor. Ayrıca bölgede 10 ton amonyum nitrat, çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi. Uzaktan kumandalı ateşleme sistemi ile birlikte yakalanan amonyum nitratın 300 kilogramlık kısmının patlamaya hazır olduğu öğrenildi. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...