Kirpi üretimini artık TMSF yapacak

/ Kaynak: CHA
Kirpi üretimini artık TMSF yapacak

GÜNDEM Haberleri  / CHA

BMC'nin devlete olan borçlarından dolayı TMSF'ye devredilmesinin ardından, bu şirketin ürettiği Kirpi'nin imalinde yeni bir döneme giriliyor.

BMC'nin devlete olan borçlarından dolayı TMSF'ye devredilmesinin ardından, bu şirketin ürettiği mayına dayanıklı zırhlı araç Kirpi'nin imalinde yeni bir döneme giriliyor. Savunma Sanayii Müsteşarlığı'nın sözleşmeyi feshetmesi üzerine TMSF, aracın üretimine devam edeceğini açıkladı. nbsp;BMC'nin yaşadığı finansal sorunlar nedeniyle Kirpi üretimi uzun süredir durmuştu. nbsp;TSK'nın mayına dayanıklı zırhlı araç ihtiyacı da tam olarak karşılanamamıştı. TMSF'nin şirkete el koymasının ardından devletin araçlarını yine devlet üretmiş olacak. nbsp;2009'da 468 zırhlı araç için BMC ile anlaşma imzalanmış, ancak firmanın yaşadığı maddî sıkıntı yüzünden araçların 278'i teslim edildikten sonra üretimi durmuştu. Daha sonra küçük bir teslimat daha yapıldı. Kalan Kirpilerin ise üretimi bitirilemedi. nbsp;BMC, sorunu aşmak için özel bir bankadan kredi buldu fakat üretimi yine nihayete erdiremedi. İşçilerinin alacağı toplam 10 milyon TL'yi de ödemedi. Daha sonra ise şirketin sahibi Mehmet Emin Karamehmet'in devlete olan borçları nedeniyle TMSF şirkete el koydu. nbsp;TMSF operasyonundan önce ise Savunma Sanayii Müsteşarlığı, BMC ile olan sözleşmesini kısmi olarak feshetti. Araçların akıbetinin ne olacağı tartışılırken, TMSF'den bir hamle geldi. Fon, el koyduğu BMC bünyesinde üretimi sürdürecek. nbsp;TMSF ve SSM arasında anlaşma sağlanması halinde, TSK'nın kalan 175 aracı ve Emniyet Genel Müdürlüğü için 20 Kirpi ile bu araçların yedek parça ve bakımlarını kapsayacak üretim gerçekleştirilecek. nbsp;Kirpiler, Silahlı Kuvvetler açısından büyük önem taşıyor. Yürüyen kale olarak bilinen Kirpiler saatte 105 km hıza ulaşabiliyor, 120 cm derinlikteki sudan geçebiliyor.
GÜNDEM
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...