Kirli eller yine sahnede

Kirli eller yine sahnede

GÜNDEM Haberleri

Terörü bitirmek için atılan adımlar bölgeye huzur getirince, Cizre ve Tunceli'de tahrikler başladı.

Çözüm sürecinde ikinci aşamaya geçildiği konuşulurken; son günlerde bölgeden gelen haberler kirli ellerin yine sahnede olduğunu ortaya koydu. Geçtiğimiz gün Cizre'de PKK'nın sözde asayiş birimi kurması ve yol kontrolü yapması büyük tepki toplamıştı. Tunceli'den son 2 günde provokotatif haberler gelmeye başladı. Önceki gün Pülümür Kocatepe'de daha önce yapımı devam eden jandarma karakolu şantiyesine giden kamyonetin yolu kesilerek araç ateşe verilmiş; şantiye şefi de kaçırılmıştı. Dün de teröristler, yine Pülümür ilçesi Bağır Dağı'nda bulunan krom şantiyesine baskın düzenledi. Şantiyede bulunan 5 iş makinesini yakan PKK'lılar, bazı çalışanları da yanlarına alarak ormanlık alana kaçtı. Olayın duyulmasından sonra Tunceli Jandarma Bölge Komutanlığı'ndan kalkan Sikorsky helikopterlerle bölgeye Jandarma Özel Harekat Timleri indirilerek geniş çaplı operasyon başlatıldı. Bir başka olay ise, Tunceli merkeze 17 kilometre uzaklıkta bulunan Kanoğlu köyünde dün sabah saatlerinde yaşandı. Köye gelen kimliği belirsiz şahıslar, Gürarslan ailesinin kaldığı eski okul binasına girmeye çalıştı. Kapıyı zorlayarak içeri girmeye çalışan şahıslar, başaramayınca evin kapısına uzun namlulu silahlarla 8 el ateş etti. Gürarslan ailesinden 5 kişinin kaldığı evde ölen ya da yaralanan olmadı. Saldırganlar, daha sonra köydeki evlere rastgele ateş açtıktan sonra kaçtı. Bu arada Bitlis'in Örenli köyü yakınlarındaki şantiyeden 22 Haziran'da PKK mensuplarınca kaçırılan 2 inşaat mühendisi dün serbest bırakıldı. BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, saldırıyla ilgili, "Bunların hiçbiri çözüm sürecini engelleyemez. Tunceli'de ne yaşandığını bilmiyoruz. PKK mı yaptı, bilmiyoruz. PKK'nın dönüş yolunda zaman zaman böyle şeyler yaşanabilir" dedi. Bölgede bunlar yaşanırken; Âkil İnsanlar Doğu Anadolu Heyeti'nin Tunceli'ye ilişkin bir ifadesi dikkat çekici! Raporun 8. sayfasında, 'Siyasi Öneriler ve Talepler' kısmının (b) fıkrası olan 'Yürütme/İdare ve Güvenlik Düzleminde' başlıklı bölümünde şu uyarıda bulunuluyor: "Sol örgütler, özellikle Tunceli'de PKK sonrası dönemde TİKKO ve MLKP gibi yapılanmalara dikkat edilmeli. PKK'nın ağır silahlarının bu örgütlere bırakılacağı ifade ediliyor. Tunceli halkı bu örgütlere silahlı mücadelenin çıkmaz yol olduğunu anlatmalı." Bu uyarının hemen altında, bölge halkın talepleri arasında yer alan "Tunceli'de şehri BBG evi gibi gözetleyen kameraların kaldırılması" ifadesi yer alıyor. Onun hemen ardından gelen maddede ise, "Tunceli'de baraj yapımlarının durdurulması" cümlesi var.

3 teröristin cesedi bulundu

Siirt Valiliği'nce yapılan açıklamada, dün saat 15.30 sularında, Eruh ilçesi Yanılmaz köyü mülki sınırları içerisinde bulunan Yassıdağ bölgesinde önceden öldüğü değerlendirilen, bölücü terör örgütü mensubu 3 kadın cesedinin vatandaşlar tarafından bulunduğu belirtildi. Eruh Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı ile cesetler, otopsi yapılmak üzere Malatya Adli Tıp Kurumu'na sevk edildi.


nbsp;Kirli eller yine sahnede

TUNCELİ'DE EVİ TARADILAR
Kanoğlu köyünde kurşunlanan evde kalan Gürarslan ailesinden Beser, Özkan ve Neriman Gürarslan, evlerinin kapısının zorlandığını daha sonra ise ateş açıldığını söylediler. Olay yerine gelen güvenlik güçleri, geniş çaplı inceleme yaptı. TUNCELİ İHA



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...