Uzmanlara sorduk: Kimse bilgisi dışında siyasi partiye üye yapılamaz

- Güncelleme:
Uzmanlara sorduk: Kimse bilgisi dışında siyasi partiye üye yapılamaz

Gündem Haberleri

Son dönemde habersiz şekilde siyasi partiler üye yapıldığına dair birçok vatandaşın şikayeti arttı. Konuyu gazetemize değerlendiren Ahmet Yılmaz, "Üyelik için imza şart. Kimse re'sen üye yapılamaz" dedi.

YEŞİM ERASLAN'IN HABERİ

Son dönemde, haberi olmadan siyasi parti üyesi yapıldığına dair birçok vatandaşın şikâyeti kamuoyuna yansıyor. Herhangi bir parti üyeliğinin bulunup bulunmadığı öğrenmek isteyenler Yargıtay’ın internet sitesinden veya e-Devlet uygulaması üzerinden sorgulama yapabiliyor.

Habersiz üyelik konusunu gazetemize değerlendiren Hukukçular Derneği Başkanı Ahmet Yılmaz, siyasi partilere üyeliklerin dernek üyeliklerinden farksız olduğunu söyledi. Yılmaz “Üyelik için mutlaka imza gereklidir. Dernek veya siyasi parti sizin herhangi bir müracaatınız olmadan, re’sen üye yapamaz. Böyle bir durum söz konusu olduğunda e-Devlet üzerinden önce istifa ederek oradan ayrılabilir, ardından da adınıza sahte bir imza ile üyelik yapılmışsa muhatapları hakkında suç duyurusunda bulunabilirsiniz” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...