Kimlikler sil baştan

Düzenleyen:
Kimlikler sil baştan

GÜNDEM Haberleri

Avrupa Birliği’ne uyum çalışmaları kapsamında 2016’da nüfus cüzdanları, ehliyet ve pasaport olmak üzere üç kimlik kartında da önemli değişiklikler yapılacak.

Buket Güven ANKARA - Üç kimlik kartında da değişim için geriye sayım başladı. Nüfus cüzdanları-ehliyetler ve pasaportlarda önemli değişiklikler hayata geçirilecek. Uzun zamandır hazırlıkları yapılan nüfus cüzdanlarının dağıtımına 2016’da başlanması bekleniyor. Çipli kimlik kartı, taklit edilemez özellikte olacak. Söz konusu kimlikler tahrip ya da tahrif edildiğinde tespit edilmesine imkan veren görsel ve mantıksal güvenlik özelliklerine sahip olacak. Yeni kimlik kartları Nüfus İdarelerince verilecek. Nüfus dairelerinde çipli kimlik için önce parmak izi alınacak, bu bilgiler ışığında şifreli olarak üretilecek kimlik kartları adresinize posta ya da kurye ile teslim edilecek. AB standartlarına uygun şekilde hazırlanan kimlik kartları sağlık ve sosyal güvenlik kurumu uygulamalarında da kolaylıkla kullanılacak. Çipli kimlik kartlarının dağıtımı 3 yıl içinde tamamlanacak. Her yıl 30 milyona yakın akıllı kimlik kartı dağıtımı yapılacak.

EHLİYETLER DE DEĞİŞECEK
Kimlik kartlarının yanı sıra sürücü belgeleri de AB’ye uyum çerçevesinde değiştirilecek. Ehliyetlere de çip yerleştirilecek. Çipte sürücünün tüm bilgilerine ulaşılabilecek. Schengen ülkelerine vizesiz seyahat için önemli bir adımı oluşturan pasaportların değiştirilmesine de 2016’da başlanacak. Yeni pasaportlar taklit edilmeyi önleyen MRZ kod sistemine sahip olacak. Mart 2016’dan itibaren parmak izi içeren pasaportların basımına başlanacak. Pasaportlar da çipli hale getirilecek ve küçülecek.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...