Kimlikler bin 500 kişide

Düzenleyen:
Kimlikler bin 500 kişide

GÜNDEM Haberleri

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü raporu: Vatandaşın kimlik bilgilerine Türkiye’deki 1500 nüfus müdürü /müdür yardımcısı ulaşabilir.

EBRU KARATOSUN

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 50 milyon kişinin kimlik bilgilerinin sızdırılmasına ilişkin yürütülen soruşturmada İçişleri Bakanlığı ve YSK’dan beklenen cevaplar geldi. Bilişim Suçlarını Soruşturma Bürosu tarafından geçtiğimiz ay YSK ve İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’ne ayrı ayrı yazı gönderilmişti. YSK tarafından Başsavcılığa gönderilen yazıda, kimlik bilgilerini 12 siyasi partiyle paylaştıkları bildirildi. Söz konusu partiler arasında AK Parti, CHP, MHP, TKP (Türkiye Komünist Partisi), HADEP’in de (Halkın Demokrasi Partisi) yer aldığı öğrenildi. Başsavcılığın beklediği diğer cevap İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nden ulaştı. Yazıda, “Kimlik bilgilerine bütün nüfus müdür ve müdür yardımcılarının ulaşma yetkisi bulunuyor” denildi. Türkiye’deki nüfus müdürlüğü sayısı 1000, buralarda görev yapan müdür ve müdür yardımcılarının sayısı ise toplamda bin 500 kişi bulunuyor. Bu da isteyen bin 500 kişinin bu bilgilere ulaşabileceği anlamına geliyor. Soruşturma kapsamında aynı konuda yeni bir adım daha atılacak ve partilere yazı yazılacak. Partilere bu bilgilere parti içerisinde kimlerin erişim yetkisinin olduğu ve kimlerle paylaştıkları sorulacağı ifade edildi. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...