Kılıçdaroğlu'nun çirkin sözlerine CHP'li kadın vekilden destek

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Kılıçdaroğlu'nun çirkin sözlerine CHP'li kadın vekilden destek

GÜNDEM Haberleri  / AA

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun Bakan Ramazanoğlu'nu hedef alan çirkin sözleri tüm Türkiye'den tepki topladı. Kendisine bu konu sorulan CHP'li Gaye Usluer de, Kılıçdaroğlu'nun sözlerinin arkasında durdu, "Mağdur olan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı değildir" dedi.

CHP Eskişehir Milletvekili Gaye Usluer, Antalya Milletvekili Mustafa Akaydın ve Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil ile TBMM'de ortak basın toplantısı düzenledi.
CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun, Bakan Ramazanoğlu'nu hedef alan çirkin sözleri sorulan Usluer, "Sayın Aile ve Sosyal Politikalar Bakanının kendisinin içine düştüğü aczi Adalet ve Kalkınma Partisi'nin tüm üyeleriyle birlikte kurtarma çabası olarak değerlendiriyorum" dedi. Soruya cevap vermek yerine "önüne yatmak" ifadesinin anlamını açıklamayı tercih eden Usluer, Bakan Ramazanoğlu'nun "mağdur olmadığını" savundu. Usluer, şunları söyledi:
"Önüne yatmak' genel olarak Türkçe'de koruma ve kollama anlamında bir terim. Biz bu terimi ilk kez Rıza Sarraf'ın tapelerinde gördük. Bir erkek, bir bakan adı kirli işlere karışmış birinin önüne yatarken hiçbir rahatsızlık oluşturmuyor, belden aşağı anlam taşımıyor da aynı masum terim, Sayın Bakan için söylendiğinde neden sakınca oluşturuyor? Türkçe'deki bir terimin cinsiyete göre değerlendirilmesi zaten normal olmayan bir durumdur. Bir gün önce gensoruda Sayın Bakan'ın suçu örtbas edildiği için bu çabalarının aslında gündemi kapatmak, gündemi kadın mağduriyeti üzerinden başka yerlere taşıma çabası olduğunu düşünüyoruz. Mağdur olan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı değildir. Mağdur olan çocuklarımızdır."

Kılıçdaroğlu, Karaman'da yaşanan istismar olayıyla ilgili Ramazanoğlu'nu suçlamış, “Valisi, emniyet müdürü, Milli Eğitim Bakanı konuşmuyor, aileden sorumlu bakan da zaten birilerinin önüne yatmış vaziyette” ifadelerini kullanmıştı. Kılıçdaroğlu'nun ifadeleri Türkiye'yi ayağa kaldırdı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...