Kılıçdaroğlu’ndan çirkin sözler

Düzenleyen:
Kılıçdaroğlu’ndan çirkin sözler

GÜNDEM Haberleri

Yine eleştiri sınırlarını aşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Karaman’daki çocuk istismarıyla ilgili olarak Aile Bakanı Sema Ramazanoğlu’na çok ağır hakaretlerde bulundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu. Kemal Kılıçdaroğlu’nun hedefinde bu defa Aile Bakanı Sema Ramazanoğlu vardı. Karaman’daki çocuk istismarına ilişkin, “Bunlar sabah akşam Müslümanlıktan, dinden, imandan bahsediyorlardı. Bu çocukları bu yoz kültüre siz nasıl hangi gerekçe ile teslim ettiniz? Valisi konuşmuyor, Milli Eğitim Bakanı konuşmuyor. Aileden Sorumlu Bakan da zaten birilerinin önüne yatmış o da konuşmuyor. Bu yurtlara kim izin veriyor? Siz izin vermediyseniz nasıl açıldı? Bu işlerin baş sorumlusu Milli Eğitim Bakanı niye konuşmuyor? Niye sapıklara teslim ediyorsunuz çocuklarımızı. Yoz bir kültür içinde gidiyoruz” dedi. CHP’li il başkanı ve milletvekiline yapılan fiili saldırılara da değinen ve CHP’nin terör örgütleri ile irtibatlandırılmasının alçaklık olduğunu kaydeden Kılıçdaroğlu, milletvekili ve il başkanına yönelik saldırılara ilişkin hükümeti ve Cumhurbaşkanını eleştirdi.

Tepkiler çığ gibi

¥ Bakan Sema Ramazanoğlu: Kılıçdaroğlu’nun hakaretlerini yüce milletimizin vicdanına havale ediyorum. Hukuki süreç başlatacağım. Bütün kadınlar ve anneler adına, bu hadsiz, haksız ve hukuksuz açıklamayı kınıyor, kamuoyunu tavır almaya davet ediyorum.
¥ Başbakan Ahmet Davutoğlu: Kılıçdaroğlu seviyesizliğinin bir örneğini daha göstermiştir. Kendisi bu üslupsuzluğu ile Türk siyasetinde utançla hatırlanacaktır. Bu terbiyesizliğe her şeyden önce CHP’li kadınların tepki göstermesini bekliyor ve sözlerini aynen kendisine iade ediyorum. (Davutoğlu, Kılıçdaroğlu’nu Twitter’dan takibi de bıraktı.)
¥ Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş: Hiçbir insafa, vicdana, terbiye, edep ve seviye ölçülerine yakışmayacak kadar seviyesiz, aşağılık sözlerdir.
¥ Çevre Bakanı Fatma Güldemet Sarı Bu çirkinliği sadece Sayın Bakanımıza değil, tüm kadınlara yapılmış olarak görüyorum.
Kılıçdaroğlu, tepkiler üzerine yaptığı açıklamada ise “Kullandığım cümle, Türk siyasi hayatına AK Parti’li bakan tarafından kazandırılan bir cümle. Reza Zarrab için söylenmiş” dedi. 

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...