Kılıçdaroğlu'ndan 1 Mayıs açıklaması

/ Kaynak: İHA
Kılıçdaroğlu'ndan 1 Mayıs açıklaması

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Kılıçdaroğlu, 1 Mayıs'ın daha önce Taksim'de kutlandığını ve olay çıkmadığını belirterek, "İstanbul'u bir sıkıyönetim merkezi haline döndürdünüz" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 1 Mayıs'ın daha önce Taksim'de kutlandığını ve olay çıkmadığını belirterek, "1977'ye gidiyorlar. Niye 77'ye gidiyorsunuz. 2015 yılındayız. 2015 yılında bakın çoğu ilde kutlandı hiçbir olayda çıkmadı. Niye İstanbul'da çıkıyor. Hangi gerekçeyle çıkıyor. İstanbul'u bir sıkıyönetim merkezi haline döndürdünüz" dedi.

CHP Genel Başkan Kılıçdaroğlu, Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Mezunları Derneği tarafından Vişnelik Tesisi'nde düzenlenen "Seçim Süreci Tartışmaları" paneli öncesinde gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı. Bir gazetecinin 1 Mayıs kutlamalarıyla ilgili Taksim'e giriş izni olmamasını ve bazı yerlerde de müdahale olmasını sorması üzerine Kılıçdaroğlu, "Bayramların yasaklanması demokrasilerde olmaz. Mitingden söz ediliyor oysa miting değil, bayram kutlaması yapmak istiyorlar. İnsanlar bayramları arzu ettikleri yerlerde kutlarlar. Siz saygı gösterirsiniz. Yapmamız gereken budur. Daha öncede Taksim'de kutlanmıştı. Herhangi bir olayda çıkmadı. Herkes keyif içinde eğlendi, baharı kutladı, beraber oldular, insanlar eğlendiler, halay çektiler. Yani insanların mutluluğundan niye birileri kaygı duyuyor, niye birileri endişe duyuyor. Demokrasiyi geliştirmemiz lazım, insan sevgisini büyütmemiz lazım. İnsanların kucaklaşmasına imkan sağlanmamız lazım. İşçisi, memuru, emeklisi biraraya gelecekler bayram kutlayacaklar yani bunu yasaklamanın bir mantığı yok" yanıtını verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Taksim'in bu tür kutlamaya açılırsa kaos çıkacağı yönünde yaptığı açıklamasının sorulması üzerine Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"Daha önce açıldı. Hiç de kaos çıkmadı. Ne diyecekler ona. 1977'ye gidiyorlar. Niye 77'ye gidiyorsunuz. 2015 yılındayız. 2015 yılında bakın çoğu ilde kutlandı hiçbir olayda çıkmadı. Niye İstanbul'da çıkıyor. Hangi gerekçeyle çıkıyor. İstanbul'u bir sıkıyönetim merkezi haline döndürdünüz. Doğru değil bunlar. İnsanınıza güveneceksiniz. Kendi halkınıza, kendi milletinize güveneceksiniz. Siz güvensizlik üzerine politika oluşturuyorsunuz. Demokrasilerde bu olmaz. Demokrasiler bunu kabul etmez. İnsanların özgürce dolaşabileceği bir Türkiye, rahatlıkla gülebilecekleri, eğelenebilecekleri, düşüncelerini rahatlıkla ifade edebilecekleri bir Türkiye'den neden korkuyoruz. Korkmamız lazım."

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...