Kılıçdaroğlu yabancı gazetecilere Türkiye'yi şikayet etti

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Kılıçdaroğlu yabancı gazetecilere Türkiye'yi şikayet etti

GÜNDEM Haberleri  / AA

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, yabancı basına Türkiye'de baskının giderek arttığını, milyonlarca kişinin FETÖ operasyonlarıyla mağdur edildiğini anlatarak, Türkiye'yi yabancı gazetecilere şikayet etti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul'da yabancı basının Türkiye temsilcileri ile, bir araya geldi. Kılıçdaroğlu, yabancı basın mensuplarına FETÖ ile mücadele adı altında milyonlarca insanın mağdur edildiğini anlattı. CHP Lideri ayrıca basına uygulanan baskının hızla arttığını, gazete ve TV'lerin kapatıldığını söyledi. Kılıçdaroğlu'na milletvekilleri Selin Sayek Böke ve Öztürk Yılmaz eşlik etti.

Bir gazetecinin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Lozan Antlaşması'na yönelik sözleri hakkında görüşlerini sorması üzerine Kılıçdaroğlu, "Lozan niye gündeme gelir? Yani bu kadar işsizlik, bu kadar yoksulluk varken, insanlar can derdindeyken, Türkiye’nin 81 ilinde, tüm ilçelerinde mağdurlar bir çıkış yolu ararken Lozan niye gündeme gelir? Lozan Türkiye’nin tapu senedi." dedi.

Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Şimdi yine diyecekler, 'Yenikapı ruhundan vazgeçti Kılıçdaroğlu'. Eğer sizin anladığınız Yenikapı ruhu buysa biz bu ruha karşıyız. Biz ülkemizi seviyoruz, tarihimizi seviyoruz, tarihimizle gurur duyuyoruz, Cumhuriyetimizle gurur duyuyoruz. Kendi tarihimize ihanet etmedik, etmeyeceğiz."

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...