Kılıçdaroğlu “rüşvet” iddiasında Yavaş’ı korudu

Düzenleyen:
Kılıçdaroğlu “rüşvet” iddiasında Yavaş’ı korudu

GÜNDEM Haberleri

Eski CHP milletvekili Sinan Aygün’ün, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile 8 belediye meclis üyesinin kendisinden kule inşaatı için 25 milyon lira rüşvet istedikleri yönündeki iddiaları gündemdeki yerini koruyor.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara’da CHP muhabirlerine yaptığı değerlendirmede Başkan Yavaş ve meclis üyeleri ile ilgili ciddi iddiaları görmezden gelerek, “Mansur Yavaş yasalara göre davranmıştır” dedi. CHP liderinin rüşvet rezaletini bildiği hâlde engellemediğini söyleyen Sinan Aygün, bugün basın toplantısı ile her şeyi anlatacak. Bu arada Mansur Yavaş’ın, Aygün’ün davasını bir üst kanun yoluna taşıması yasal zorunluluk olmasına rağmen bunu yapmamasının suç olduğu ifade ediliyor. Hukukçular, Başkan Yavaş’ın, Aygün’ün durumunu fırsata çevirip kendisine 25 milyon TL vermemesi hâlinde mahkeme kararına itiraz etmeyeceğini söyleyerek “Görevinin sağladığı nüfuzu kötüye kullanmak suretiyle kendisine veya başkasına yarar sağlanmasına veya bu yolda vaatte bulunulmasına bir kimseyi icbar etmek” suçunu işlediğini belirtiyor. Bu arada CHP, Sinan Aygün hakkında parti üyeliğinden kesin çıkarma talebiyle disiplin soruşturması başlattı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...