Kılıçdaroğlu 'Neden PKK demiyorsunuz?' sorusunda topu bakanlığa attı, açığa düştü

Düzenleyen:
- Güncelleme:

GÜNDEM Haberleri

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, "Neden hiç PKK demiyorsunuz?" sorusuna cevap verdi. Kılıçdaroğlu 'resmi açıklamalar' diyerek topu bakanlığa atarken, açıklamalarıyla sosyal medyada büyük tepki topladı.

Türkiye, sandık başına gitmek için geri sayımı sürdürüyor. Yalnızca 8 gün kalan seçimler öncesi adaylar ise çalışmalarına hız verdi. Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, katıldığı televizyon programında seçime ve gündeme ilişkin soruları cevapladı.

Karar TV'deki programda önemli konulara değinen Kılıçdaroğlu, "Cumhurbaşkanının, milletin birliğini temsil ediyor olması sizin kişiliğinizde nasıl ortaya çıkacak?" sorusuna cevap verdli. Kılıçdaroğlu, "Hiçbir ayrım yapmayacağım. Oy versin, vermesin, 85 milyonun cumhurbaşkanı olacağım" dedi.

"BİZİ TERÖRİST Mİ YÖNETİYOR DİYECEĞİZ?"

HDP'nin adeta 'terör örgütü' olarak tanımlandığını ifade eden Kılıçdaroğlu, "Terör bir insanlık suçudur. Herkesin ortak tavır takınması lazım. Bir siyasetçinin 'terörist' olarak suçlanması doğru değil. Bu ülkenin polisi var, hakimleri var. Varsa suçu gider yakalarsınız, hakim gerçekten görüyorsa terörle irtibatını alır mahkum eder" dedi.

Kılıçdaroğlu, "HDP'yi terör örgütü olarak tanımlıyor. İyi de Meclis'i yönetiyor. HDP'li birisi kendisine sıra geldiğinde haftada bir sırası gelince Meclis'i yönetiyor. O izin vermese Devlet Bahçeli konuşamaz. Şimdi bizi terörist mi yönetiyor diyeceğiz?" değerlendirmesinde bulundu.

PKK SORUSUNA VERDİĞİ CEVAP GÜNDEM OLDU

"Neden hiç PKK demiyorsunuz?" sorusuna cevap veren CHP lideri, çok konuşulacak ifadeler kullandı. Kılıçdaroğlu, "Bakın biz PKK demediğimiz için de suçlanıyoruz. Niye 'PKK' demiyorsun! Biz devleti kuran partiyiz, devletin geleneklerini biliriz. Milli Savunma Bakanlığı (MSB) kendi sitesinde 'bölücü terör örgütü' der ve terör örgütlerinin adını telaffuz etmez çünkü onun reklamı olur. Hangi akıl ve mantıkla bizi suçluyorlar anlamıyorum. Oğlumu bedelli askerliğe göndermedim ama ben terör örgütünü destekliyormuşum. Ne söyleyeyim. Akıl tutulması gibi bir şey" ifadelerini kullandı.

'RESMİ AÇIKLAMALAR' SAVUNMASI BOŞ ÇIKTI

Milli Savunma Bakanlığı'nın resmi sitesinde ve sosyal medya paylaşımlarında 'PKK' ifadesinin yer aldığını belirten vatandaşlar ise Millet İttfakı adayı Kılıçdaroğlu'nun bu sözlerine büyük tepki gösterdi. Sosyal medyada Kılıçdaroğlu'na tepki yağdı.

https://twitter.com/tcsavunma/status/1654761147554230275

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...