Kılıçdaroğlu, matematik senin işin değil

Kılıçdaroğlu, matematik senin işin değil

GÜNDEM Haberleri

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na seslenerek "Matematik de, çevrecilik de senin işin değil" dedi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ağaç dikimi tartışmaları ile ilgili sözlerini hatırlatarak, "Şimdi çıkmış bir partinin başkanı diyor ki 'hesap yaptım yaptığım hesaba göre 780 bin metrekarelik bu vatan toprakların bu ağaç dikilmez' diyor. Sen bu işten anlamazsın. Matematik de çevrecilik de senin işin değil. Vaktin olursa lütfen orman ve su işleri bakanıma gidersen sana bunun dersini verir" dedi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Kazlıçeşme mitinginde yüzbinlere seslendi. Geçtiğimiz Mayıs ayının Türkiye için önemli gelişmelere sahne olduğunu belirten Erdoğan, "46 milyar dolarlık İstanbul'a 3. Havalimanı ihalesini gerçekleştirdik. Devletin kasasından tek kuruş çıkmadan dünyanın en büyük havalimanını yap-işlet-devret anlayışı ile ihale ettik. Bunu tabii hazmedemediler. Atatürk Havalimanı ihtiyaca cevap vermiyor. Havada dolaşıyorsunuz inemiyorsunuz çünkü alan ihtiyaca cevap vermiyor. Şimdi yılda 100 milyon yolcu kapasiteli havalimanı yapıyoruz. Ankara'da Japonya başbakanın ağırladım. Japonya ile Türkiye'de 22 milyar dolarlık bir yatırım ile nükleer enerji santrali kurulması için ilk adımları attık. Japonlar bunu Fransızlarla yapacaklar. Biz buradan hareketle 3.enerji santralini de Türk mühendisleri ile yapacağız. İstanbul Boğazı'na 2.5 milyar dolarlık yatırımla 3. köprü temelini attık. Bu CHP'nin aklı buna ulaşır mı. Böyle bir şeyi hayal edebilir mi. İstanbul borsası 93 binin üzerine çıkarak rekor kırdı. Tabii faiz lobisi çıldırıyor. Niye çünkü bu para onların cebinden kalacaktı. Şimdi onların cebinde kalmadı. Ne oldu okul oldu, hastane oldu" dedi.
"MATEMATİK DE ÇEVRECİLİK DE SENİN İŞİN DEĞİL"

Türkiye'nin her yerine 2 milyar 800 milyon ağaç dikildiğini yineleyen Erdoğan, "Şimdi çıkmış bir partinin başkanı diyor ki 'hesap yaptım yaptığım hesaba göre 780 bin metrekarelik bu vatan toprakların bu ağaç dikilmez' Sen bu işten anlamazsın. Matematik de çevrecilik de senin işin değil. Vaktin olursa lütfen orman ve su işleri bakanıma gidersen sana bunun dersini verir" ifadelerini kullandı.
Çözüm sürecinde önemli neticeler aldıklarını söyleyen Erdoğan, "Çözüm süreci içerisinde terör hamdolsun ciddi bir duraksamaya girdi. Akil insanlar 63 kişi Türkiye'nin 7 bölgesini dolaştılar. Zannediyorum artık bitti ve bize raporları sunacaklar. Bu raporları değerlendirdikten sonra neticeyi açıklayacağız ve bunun üzerinden süreci işleteceğiz. Şu anda doğu ve güneydoğu gayet iyi. Artık benim kardeşlerim yaylalara çıkıp pikniklerini yapabiliyor. Mesele bu değil mi. Benim halkı vatndaşım niçin birbirine düşman yaşasın" dedi.
"18 GÜN TÜRKİYE'DE ADETA TERÖR ESTİRDİNİZ"

Taksim Gezi Parkı olayların nedeniyle 18 gün boyunca Türkiye'nin değişik illerinde adeta terör estirildiğini söyleyen Erdoğan, "Bunun hesabını nasıl vereceksiniz. Yazık. Bu ülke hukuk devleti. Demokratik laik bir hukuk devleti içerisinde neden bu yola değil de farklı yollara tevessül ettiniz. Dolmabahçe camiinden başbakanlık ofisine giderken yerde bir tane kilit taşı göremiyorum. Bütün bu taşlar söküldü ve oralar tanınmaz hale getirildi. Böyle şey olur mu. Bu nasıl vatanseverlik. 'Ulusalcıyım' diyenler bunları nasıl barındırdılar. Buradan tüm Türkiye'deki vatandaşlarıma sesleniyorum. Bu gösterilerde en başından itibaren söylenenleri dinledim. Tek tek dinledim. Kimse 'beni dinlemedin' diyemez. Bu demokrasi değil mi. Onlar rahat rahat derdini anlatıyor. Dışarı çıkıyor başka şey konuşuyor. Diyorlar ki 'çok sertsin' Bazıları da 'diktatör' diyor. Bu nasıl diktatör ki sizin gibi samimi çevrecileri kabul ediyor. Orada size gösteri yaptıracak. Mümkün mü" ifadelerini kullandı.
"MESELE GEZİ PARKI DEĞİL, AĞAÇ DEĞİL, MESELE MİLLET"
Gezi Parkı gösterilerinde yer alanlara seslenen Erdoğan, şunları söyledi:
"Mesele gezi parkı değil, ağaç değil, çevre değil. Mesele millet. Asıl mesele Türkiye. Taksim Gezi Parkı'nı bahane edenler sizi hesaba katmadılar. 76 milyonun bu şiddet eylemleri karşısında nasıl tek yürek olduğunu hesaba katmadılar. Kimin ne olduğunu gördük. Ellerinde Türk bayrağı ile geziyorlar. Türk bayrağını yakanlarla beraber oluyorlar. Gazi Mustafa Kemal ile bölücülerin posterlerini yan yana taşıyorlar. Ulusalcıyı diyorlar ama her türlü bölücü örgüt ile birlikte hareket ediyor. Atatürk Kültür Merkezine asılan o paçavralar içinize sindi mi. Bu cumhuriyet halk partisinin yönetiminde olanların içine siner. Başörtüsü düşmanlığında ileri çıktıkları için CHP bunları kıskanmıştı. Camiye saygısızlıkta daha fazla öne çıktıları için CHP bunları kıskanmıştır. Bunlar tek partili dönemde camileri ahır olarak kullanalar değil mi. Bunları mecliste hep belgelerle açıkladım. Sokak sokak direniş çağrısı yapan CHP, sokak sokak terör estirenlere gıpta ile bakmıştır. Polise en ağır hakaretleri yapan CHP milletvekilleri. Benim polisime ana avrat küfrediyor. Bunların hepsi arşivlerimizde var. Para veren CHP milletvekilleri. Elbette o sokaklardaki bu dehşet karşısında bunlar mutlu olmuştur. Bunun için bu adımları atıyorlar. Ya küfredecekler ya hakaret edecekler. Bu gösterilerin üzerine çöreklenmeye çalışan CHP dışarıda bırakıldı. Zorla bir yerlere girmek istiyorlar. Kimisi yerde oturuyor kimisi peşlerine takılıyor."
"BU NASIL BİR KAFA YAPISI, BU NEYİN KAFASI"
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun halk oylaması ile ilgili sözlerini de eleştiren Başbakan Erdoğan, "Bir hafta önce CHP genel başkanı çıktı 'Gezi Parkı için halk oylaması yapılsın' dedi. Geçen gün 'yapılamaz' dedi. Sen kimsin ya. Millete rağmen kimse laf demez. Bu nasıl bir kafa yapısı. Bu neyin kafası. Allah aşkına bu CHP Genel başkanını akşam nasıl yattığını sabah nasıl kalktığını bilen var mı. Bir hafta önce referandum diyor bir hafta sonra tanımam diyor. Ey CHP yönetimi istesen de istemesen de egemenlik milletindir. Sandığın sahibi millettir" ifadelerini kullandı.
Merhum Başbakanlardan Adnan Menderes'in 63 yıl önce ezanın aslına döndürdüğünü anlatan Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Şu İstanbul minarelerinden ezan, iç karartıcı, kulak tırmalayıcı şekilde 'tanrı uludur' diye okunuyordu. Kim yaptı bunu CHP. İşte 16 Haziran 1950'de merhum Adnan Menderes bu büyük zulme son verdi. 16 Haziran'dan itibaren minarelerden ezan aslı ile okunmaya başlandı. 1950 boyunca ağır zulümler tek tek kaldırıldı. Bunu hazmedemeyenler, bunu kabullenemeyenler millet iradesine saygısı olmayanlar 27 Mayıs'ta başbakanı devirdiler. Sonra iki arkadaşı ile birlikte dar ağacına götürüp astılar. 'Sayın başbakan çok sert çok gerilimden yana, diktatör' diyorlar. Onlara sesleniyorum. Sayın Menderes çok kibar, çok nazikti. Bu kadar kibar bu nazik insanı ipe götürdünüz astınız be vicdansızlar. Şimdi Erdoğan için de bunu kullanıyorsunuz. Fakat biz ölüm haktır. Allah'ın verdiği ömrü kimse Allah'tan başka alamaz. Biz buna inanmış insanlarız. Biz milletimiz ile kucaklaşmışız. Milletimizle bütünüz. Bizi ayırmaya kimsenin gücü yetmeyecek."
Erdoğan milli irade hırsızlarına karşı Türkiye'nin tek yürek olduğunu belirterek, "Ağacın, çevrenin, Gezi Parkı'nın arkasına saklanıp korkakça, alçakla kendi kirli hesaplarını görmeye çalışanları biliyoruz, Faiz lobisini de biliyoruz. Sandıktan başka yol arayanlara bu ülkede geçit vermeyeceğiz. Çetelerin, terör örgütlerinin illegal örgütlerin, vandallıkla, ahlaksızlıkla milletin huzurunu bozmalarına müsaade etmeyeceğiz. Bu milli irade hırsızlarına karşı tüm Türkiye tek yürek halindeyiz. 76 milyon bugün biriz, beraberiz. Hep birlikte Türkiye'yiz. Yüzde 50 olarak değil yüzde 100 olarak hepimiz en güçlü şekilde milli iradeye sahip çıkıyoruz. Sadece AK Partililer olarak değil her siyasi görüşten Türkiye vatandaşları olarak bugün kardeşliğe, demokrasiye vurgu yapıyor milli iradeyi haykırıyoruz. Bu cumhuriyeti hep birlikte kurduk, yaşatacak ve büyütüyoruz" dedi.
Başbakan Erdoğan mitingde bayrak kampanyası da başlatarak, "Bu bayrakları balkonlarınıza asmanızı istiyorum. Bu bir bayrak kampanyasıdır. Bunlarla en güzel cevabı birilerine vereceksiniz" ifadelerini kullandı.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...