'Kılıçdaroğlu istifa edecek mi?' sorununa CHP'li Öztrak'dan cevap

Düzenleyen:
- Güncelleme:
'Kılıçdaroğlu istifa edecek mi?' sorununa CHP'li Öztrak'dan cevap

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden yenilgiyle ayrılan Kemal Kılıçdaroğlu'na parti tabanından tepkiler devam ediyor. Geçtiğimiz hafta MYK üyelerinin toplu istifasının ardından, partililer Kılıçdaroğlu'nu da istifaya davet etti. Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanan ilk MYK'nın ardından açıklamalarda bulunan Parti Sözcüsü Faik Öztrak, "Kılıçdaroğlu istifa etmeyi düşünüyor mu" sorusuna dikkat çeken bir cevap verdi.

İkinci turda rakibi Cumhurbaşkanı Erdoğan 'ın sandıktanm zaferle çıkmasının ardından, CHP'de mağlubiyetin yankıları sürüyor. Kılıçdaroğlu'na yönelik tepkiler artarken CHP'li eski vekillerden de istifa çağrısı geldi.

Geçtiğimiz hafta toplu olarak istifa eden MYK üyelerini ardından, CHP'de yeni MYK, Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında ilk toplantısını gerçekleştirdi.

YEREL SEÇİMLER İÇİN HAZIRLIKLAR BAŞLADI 

Toplantı sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulunan CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, kongre sürecinin başladığını açıklarken, “Son seçimden bu yana geçen sürede; hem geçen seçimle ilgili özeleştirilerimize devam ediyor hem de yaklaşan yerel seçime hazırlıklarımızı başlatıyoruz. Bu çerçevede, Parti Meclisi toplantımızda yapılan değerlendirmeler ışığında, kongreler sürecinin bugün başlatılmasına ve mevzuattaki asgari süreler dikkate alınarak hızla tamamlanmasına karar verdik” diye konuştu. 

İSTİFA SORUSUNA DİKKAT ÇEKEN CEVAP 

CHP’li Öztrak, “Kılıçdaroğlu istifa etmeyi düşünüyor mu” sorusuna ise "CHP bir çadır partisi değildir. Dünyada eşine az rastlanır bir maziye sahip asırlık partidir. Bu partide kimse tek başına aklıma estiği gibi karar alamaz. Bizi başka partilerle karıştırmayın" diyerek cevap verdi. 

Öte yandan Kılıçdaroğlu ile İmamoğlu görüşmesine dair de konuşan Öztrak, başka alanlarda yetkili isimlerle de görüşmeler yapıldığını ifade etti.

ÖZELEŞTİRİ YAPILDI MI? 

“CHP olarak özeleştiriniz nedir?” sorusuna karşılık ise Öztrak, "Özeleştiri ve tespitler süreci devam ediyor. Bunu önümüzdeki dönemde daha detaylı bir açıklama imkanımızı bulacağımızı düşünüyorum" diye konuştu.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...