Kılıçdaroğlu-İmamoğlu görüşmesinin ayrıntıları sızdı! İşte alınan ortak karar

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Kılıçdaroğlu-İmamoğlu görüşmesinin ayrıntıları sızdı! İşte alınan ortak karar

GÜNDEM Haberleri

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu dün Çankaya Belediyesi'nin Ahlatlıbel tesislerinde yaptığı 2 saat süren görüşme merak uyandırmıştı. Görüşmenin ayrıntılar basına sızdı...

BBC News Türkçe'nin haberine göre; Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın zaferle ayrıldığı seçimlerin ardından muhalefet partilerinde iç karışıklık devam ediyor. CHP ve İYİ Parti'de 'yenilik' çıkışları sürerken Kemal Kılıçdaroğlu ve Meral Akşener'in istifaları isteniyor.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu seçim mağlubiyeti sonrası "değişim" derken, istifa çağrılarını duymazdan gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise tepkilere "Kaptan olarak gemiyi limana sağlam götüreceğimi herkes bilsin" cevabını verdi.

İMAMOĞLU DEĞİŞİM TALEBİNİN GEREKÇELERİNİ ANLATTI

Kulislere yansıyan bilgilere göre görüşmede İmamoğlu, Kılıçdaroğlu'na değişim talebinin gerekçelerini ve önerilerini anlattı. İmamoğlu'nun kendi adaylığını gündeme getirmediği, fakat yeni bir ismin genel başkanlığında seçime gidilmesi önerisinde bulunduğu belirtiliyor.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ekrem İmamoğlu'na yanıtı ne oldu?

"SÜRECE BİRLİKTE BAKACAĞIZ"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile dün görüşen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun "değişim" talebini yinelediği Kılıçdaroğlu'nun ise bu isteğe kongre süreçlerine işaret ederek, "Sürece birlikte bakarız" cevabı verdiği öğrenildi. İki ismin bu kararda mutabık kaldığı bildirildi.

KILIÇDAROĞLU'NA "DEĞİŞİME ÖNCÜLÜK ET" ÇAĞRISI

İmamoğlu görüşmede, Kılıçdaroğlu'nun Salı günkü grup toplantısında ifade ettiği "Değişimin önünü sonuna kadar açacağım" sözlerini hatırlatarak değişime öncülük etmesini istedi. Ekrem İmamoğlu farklı durumda yerel seçimlerde İstanbul'un da kaybedilebileceği endişesini belirtti.

KILIÇDAROĞLU "BİR DÖNEM" DAHA DEDİ

CHP kaynaklarına göre Kılıçdaroğlu ile İmamoğlu arasında "baba-oğul" ilişkisi çerçevesinde bir görüşme gerçekleşti. Kılıçdaroğlu'nun İmamoğlu'nun bir dönem daha görevine devam etmesi, genel başkanlık tartışmasının yerel seçimlerden sonraya bırakılması düşüncesi var.

ADAYLIK KONUSUNDAKİ TUTUMUNU NETLEŞTİRECEK

Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu'nun şimdiden somut bir tavır alması için erken olduğunu, değişim talebinin tabanda ve parti örgülerinde yansımasına göre İmamoğlu'nun adaylık konusundaki tutumuna karar vereceği belirtiliyor.

Kaynak: BBCTürkçe

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...