Kılıçdaroğlu ile iftarda bir araya gelen Lütfi Doğan'dan cevap: Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanındayım

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Kılıçdaroğlu ile iftarda bir araya gelen Lütfi Doğan'dan cevap: Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanındayım

GÜNDEM Haberleri

Necmettin Erbakan'ın yol arkadaşlarından eski Diyanet İşleri Başkanı Lütfi Doğan, Saadet Partisi'nin düzenlediği iftarda yer almasının ardından bazı kesimler tarafından eleştirilmişti. Bu konuyla ilgili açıklama yapıldı. Doğan'ın yemekte Kemal Kılıçdaroğlu'nun da yer alacağını bilmediği ve her zaman Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanında olduğu belirtildi.

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ve Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, pazartesi akşamı düzenlenen Saadet Partisinin Geleneksel İslam Ülkeleri Büyükelçileri İftarına katılmıştı. Yemekte merhum Necmettin Erbakan'ın yol arkadaşlarından eski Diyanet İşleri Başkanı Lütfi Doğan da yer almıştı. Bu durum bazı kesimler tarafından tepkiyle karşılanmıştı. Doğan'ın HDP ile işbirliği yapan iki partiyle aynı yerde bulunması "siyasi iftar" olarak nitelendirilmişti.

"İFTARA KATILACAK İSİMLER KENDİSİNE BİLDİRİLMEDİ"

Bu durumla ilgili Doğan'ın Mütevelli Heyeti Başkanı olduğu İslami İlimleri Araştırma ve Yayma Vakfı'ndan (İSİLAY) cevap geldi. Vakıf tarafından yapılan açıklamada şunlar kaydedildi: Lütfi Doğan, birtakım çevrelerce çekilen fotoğraftan dolayı siyasete alet edildi. Kendisine büyükelçiler dışında katılacak isimler bildirilmedi. Bütün bunların yanı sıra, Hoca'mız, ülkemiz için yürütülen hayırlı çalışmalarda, ülkemizin seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Sn. Recep Tayyip Erdoğan Beyefendi'nin yanında olduğunu her zaman göstermekte. Yine ülkemiz ve milletimizin ali menfaatleri doğrultusunda gerçekleştirilen bütün projelerle duaları ile desteklerini ifade etmekte. Bu çerçevede Sn. Cumhurbaşkanı'mızın ve Diyanet İşleri Başkanlığımızın kendilerini davet ettikleri bütün programlara şevkle iştirak ediyor. Bütün bunlar medya içeriklerinde mevcut.

 

Kılıçdaroğlu ile iftarda bir araya gelen Lütfi Doğan'dan cevap: Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanındayım

"BİR TAKIM ÇEVRELER HOCA'MIZI SİYASETE ALET ETTİ"

Ülkemizin içine girmiş olduğu seçim sathı mailinde, siyasi hayatı din ve diyanete karşı mücadele içinde geçmiş bazı siyasi kesimlerin, kendilerine güç devşirmek amacıyla dindar camiaya hitap eden şahsiyetlerle bir arada görünmek sureti ile sosyal medyada destek algıları oluşturmaya çalıştıkları müşahede edilmekte. Üzülerek ifade etmek isteriz ki, bu çerçevede Hoca'mızın ve vakfımızın adı bir iftar programındaki fotoğrafının kullanılması sureti ile özellikle de tarafını belirtmediği halde, bir takım çevrelerce siyasete alet edilmiştir.

LÜTFİ DOĞAN KİMDİR?

Gümüşhane'nin Köse ilçesinin Salyazı köyünde 1930'da dünyaya geldi. Babası Mehmet Fehmi Efendi'den Kur'ân-ı Kerim okumayı öğrendi. 1942'de dayısı Kurra Hafız Fevzi Efendi'de hıfzını tamamladı. Dönemin önemli ilim adamlarının tedrisinde tecvid, kıraat ve Arapça gibi dini ilimleri tahsil edip icazet aldı. İlk, ortaokul ve liseyi dışarıdan bitirdi. 

Askerlik dönüşü Gümüşhane'nin merkez ilçesinin Özcan Mahallesi'nde imam hatip olarak göreve başladı. 1954'te Diyanet İşleri Başkanlığının açtığı müftülük imtihanını kazanarak muhtelif şehirlerde müftülük, müftü yardımcılığı ve vaizlik yaptı.

Ankara'daki görevi sırasında Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden 1965'te birincilikle mezun oldu. Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi iken Diyanet İşleri Başkan Yardımcılığına tayin edildi.

Diyanet İşleri Başkanlığı vazifesine 15 Ocak 1968'te vekaleten atandı. Bu görevini 25 Ağustos 1972'ye kadar yürüttü.

Daha sonra Milli Görüş hareketinin kurucu lideri ve eski başbakanlardan Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın daveti üzerine siyasete girdi. Milli Selamet Partisinden (MSP) 1973-1980 arasında 2 dönem Erzurum Senatörü olarak görev yaptı. 

1980 askeri darbesi döneminde Kirazlıdere Tutukevi'nde 8 ay tutuklu kaldı. 1991'den itibaren 3 dönem Gümüşhane Milletvekili olarak TBMM'de yer aldı.

Bir kısım arkadaşıyla 1987'de İSİLAY'ı kurdu. Arapça, Farsça ve Fransızca biliyor. Mütevelli Heyeti Başkanı olduğu vakfın Keçiören ve Balgat'taki müesseselerinde, ilerleyen yaşına rağmen eğitim faaliyetlerine devam etti.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...