Kıbrıs'ta ikinci referandum

Kıbrıs'ta ikinci referandum

GÜNDEM Haberleri

Türkiye; BM, Yunanistan ve İngiltere ile masaya oturacak. Hedef, Rumların 2004'te 'hayır' dediği referandumu yeniden yapmak.

Bir süredir Suriye ve Mısır'daki olaylara yoğun mesai harcayan Türkiye, şimdi de Kıbrıs konusunda diplomasi trafiğini artırıyor. Rum kesiminde Nikos Anastasiadis'in liderliğinin çözüm için bir fırsat olduğunu düşünen Ankara yeni bir plan hazırladı. Bu plana göre, KKTC ve Rum kesimi liderleri Ekim ayında masaya oturacak. Garantör devletler Türkiye, Yunanistan ve İngiltere de müzakerelere gereken desteği verecek ve gerekirse 5'li bir zirve yapılacak. Yoğunlaştırılmış müzakereler tarafların mutabakata vardığı noktaların üzerinde yapılacak. 2014 Mart ayında da referanduma gidilecek. Rum kesimi 2004'teki referandumda Annan planını reddetmişti. nbsp;Buket Güven / Ankara


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...