Kıbrıs Rum kesiminde Mehmet Ali Talat'a molotoflu saldırı

Kıbrıs Rum kesiminde Mehmet Ali Talat'a molotoflu saldırı

GÜNDEM Haberleri

KKTC'nin 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat'a Kıbrıs Rum kesiminde Rum Kesimi'nin aşırı sağcı ELAM grubu üyeleri molotofla saldırdı.

Kıbrıs'ta çözüm görüşmelerinin devam ettiği bir dönemde Rumların ırkçı söylemleriyle bilinen Ulusal Halk Cephesi (ELAM) örgütü KKTC'nin 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat'ın Güney Kıbrıs'ta Limasol'da verdiği konferans salonunu bastı.Yaklaşık 150 kişinin salona girmeye çalışması sırasında arbede çıktı, salonun kapıları ve camları kırıldı. Salonun yan kapısından içeriye meşale atıldı, meşale ABD'nin Güney Lefkoşa Büyükelçisi John Koenig'in yanına düştü. ELAM sempatizanları Talat'a, "Kıbrıs'ta yeriniz yok" diye bağırdı. Arbedede bir kişi kaşından yaralandı, 3 kişi ise tutuklandı.Anastasiadis özür diledi.Rum Yönetimi Lideri Nikos Anastasiadis, Talat'ı arayarak "özür diledi" ve "ELAM örgütü için gereken adımların atılacağını" kaydetti. Rum Sözcü Hristos Stilianidis de, "ELAM'ı terör nbsp;örgütü olarak" niteledi ve yaşananları "kabul edilemez" olarak değerlendirdi. Stilianidis, "ELAM'ı yaptıklarından dolayı kınıyorum" dedi.Milliyet'e konuşan Talat da, "barış kültürüne aykırı hareketler" dedi. "Bir grup fanatiğin yaptığı eylemin ders olması gerektiğine" işaret eden Talat, "Bu olay vesile olsun ki, önüne geçilebilinsin. Çözüme nifak sokan bu hareketlerin önlenmesi şart" dedi. (Milliyet)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...