Kendilerine 'hayvansever' diyorlar! Hasta hayvanları kullanıp servet kazanıyorlar

Düzenleyen: / Kaynak: Yeni Şafak
- Güncelleme:
Kendilerine 'hayvansever' diyorlar! Hasta hayvanları kullanıp servet kazanıyorlar

GÜNDEM Haberleri  / Yeni Şafak

Türkiye 'başıboş köpek sorunu'na çözüm ararken, sözde hayvanseverlerin yaptıkları bu mücadeleyi zorlaştırıyor. Barınak çalışanları, bilinçli olarak sağlıklı hayvan yerine hasta hayvan sahiplenenler olduğunu ve bu kişilerin sosyal medyada insanlardan yardım topladığını iddia etti.

Türkiye'nin son yıllarda en büyük problemlerinden birisi haline gelen başıboş köpek sorunu, çözüme kavuşturulacağı günü bekliyor. Eziyet edilen hayvan haberlerinin yanı sıra neredeyse her gün insanlara saldıran sokak hayvanlarının haberleri de manşetlerde yer alırken, bu sorunun çözümünü zorlaştıranlar sözde hayvan hakları savunucuları oluyor.

Sözde hayvan hakları savunucusu dernek ve kişiler, yetkililere ciddi baskı yapıyor. Bu dernekler, başıboş köpek popülasyonunu azaltmak için çalışma yürüten belediyelere engel oluyor, barınakların önünde günlerce eylem yapıp belediye ekiplerini taciz ediyor.

"1 YIL SONRA LÜKS ARAÇLARLA GELİYORLAR"

Sokaklardan başıboş hayvanların toplanmasını istemeyen sözde hayvan hakları savunucusu dernek ve kişiler, barınak personelinin çalışmalarına da engel oluyor. Sözde hayvansever derneklerin baskısından işlerini yapamadıklarını ifade eden barınak çalışanları şu iddialarda bulundu:

"Barınaklarda tedavisi yapılan hayvanları zorla sahiplenmeye çalışan bu dernek ve kişiler, sosyal medya hesaplarından hayvanların hasta olduğuna dair paylaşımlar yapıp IBAN paylaşarak insanlardan para dileniyor. Sağlıklı hayvanları sahiplenmek yerine hasta hayvanları alıyorlar. Giyim kuşamı çok normal olan kişiler 1 sene sonra lüks araçlarla barınaklara tekrar geliyor. Yine hasta hayvanları istiyor, vatandaşımızın vicdanını kullanıp ciddi paralar elde ediyorlar."

"HAYVANSEVERLİK ADI ALTINDA İNSANLARIN VİCDANINI SÖMÜRÜYORLAR"

"Barınakların önünde günlerce eylem yaptılar. Kendilerine barınakları gezdirdiğimiz halde sosyal medyada yalan yanlış haberler yaydılar. Hayvanseverlik adı altında insanların vicdanını sömürüyorlar. Sokaklardan köpeklerin toplanması demek, onların para akışlarının sekteye uğraması demek. Bundan dolayı bize baskı uyguluyorlar. Bu kişilerin hesap dökümleri kontrol edilmeli."

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: Yeni Şafak
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...