Kenan Evren savunmasını telekonferansla yapacak

/ Kaynak: CHA
Kenan Evren savunmasını telekonferansla yapacak

GÜNDEM Haberleri  / CHA

12 Eylül darbesiyle ilgili Kenan Evren ve Tahsin Şahinkaya savunmalarını yine telekonferans yöntemiyle yapacak.

12 Eylül 1980 askeri darbesini gerçekleştirenlerden dönemin Genelkurmay Başkanı ve 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren ile Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Tahsin Şahinkaya'nın yargılanmasının 15. duruşması, Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapıldı. Mahkeme, 12 Eylül darbesiyle ilgili Kenan Evren ve Tahsin Şahinkaya hakkında açılan davada 'Yurt-Kor' belgesinin dosyaya tekrar getirtilmesi talebini reddetti. Sanıklar, savunmalarını yine telekonferans yöntemiyle yapacak. Mahkeme Başkanı Süleyman İnce, Genelkurmay Başkanlığı'ndan istenen Bayrak Harekat Direktifi'nin mahkemeye ulaştığını söyledi. Hasan Duman isimli kişinin mahkemeye verdiği dilekçe üzerine 'Yurt-Kor' isimli belgenin varlığının ve niteliğinin tepsiti açısından Genelkurmay Başkanlığı'na 21 Mayıs'ta müzekkere yazıldığını ifade eden İnce, belgenin 13 Haziran'da incelenerek tutanak altına alındığını kaydetti. Cumhuriyet Savcısı Şükrü Cüneyt Hamdovalı, duruşmaya arızi olarak çıktığını belirterek, sanık avukatlarının kovuşturmanın genişletilmesi taleplerine ilişkin görüşünü bildirmek üzere süre verilmesini talep etti. Mahkeme, varsa soruşturmanın genişletilmesi talebini bildirmesi, bu yönde talebi yoksa esas hakkındaki görüşünü hazırlaması için dosyanın cumhuriyet savcısına gönderilmesine karar verdi.

Gelecek celsede, esas hakkında görüşün verilebileceğine ilişkin, duruşmadan makul süre önce mahkemeye bilgi verildiği takdirde, sanıkların bulundukları yerlerde sesli ve görüntülü iletişim sistemiyle bağlantı kurulması için Adalet Bakanlığına müzekkere yazılmasına karar verildiğini açıklayan Mahkeme Başkanı Süleyman İnce, sanıkların şehir dışında bulunmaları durumunda ilgili yerdeki mahkemeye talimat yazılmasını ve sanık avukatlarının, buna ilişkin talebinin reddini kararlaştırdığını bildirdi.

Bayrak Harekat Direktifi olarak mahkemeye gönderilen belgeler arasında 'Sivil İşler Koordinasyon Grubu', 'MGK Genel Sekreterlik Personeli' bölümlerinin direktif içerisinde konulmadığına ilişkin nitelendirme bulunduğunu anlatan İnce, arşiv kayıtlarına konulmadığı belirtilen belgelerin, bulunması halinde mahkemeye gönderilmesi için Genelkurmay Başkanlığı'na müzekkere yazılmasına karar verildiğini ifade etti.

Yurt-Kor Planlama Direktifi'nin özet bilgiler içerdiği, mahkemeye Genelkurmay Başkanlığı'nca gönderilen Bayrak Harekat Direktifi ile diğer belgelerin daha ayrıntılı bilgiler içermiş olması karşısında Yurt-Kor Planlama Direktifi'nin dosyaya tekrar istenmesi taleplerinin ise reddedildiğini dile getiren İnce, duruşmanın 27 Eylül 2013 saat 10.00'a ertelendiğini açıkladı.

GÜNDEM
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...