Kenan Evren, açtığı mezarlıkta defnedilecek

Kenan Evren, açtığı mezarlıkta defnedilecek

GÜNDEM Haberleri

1988'de 7. Cumhurbaşkanı olarak Devlet Mezarlığı'nı ziyarete açan Kenan Evren, aynı yerde yatacak.

Raşit Aydoğan ANKARA nbsp;
Tedavi gördüğü Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nde 98 yaşında hayatını kaybeden 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren, son yolculuğuna ilginç bir tesadüfle uğurlanacak. Bugün Genelkurmay Karargâhı'nda yapılacak askerî törenin ardından Evren'in naaşı, cenaze namazı için nbsp;Bilkent'te bulunan Ahmet Hamdi Akseki Camii'ne götürülecek. Naaşı, öğle namazına müteakip kılınacak cenaze namazından sonra defnedilmek üzere Cumhurbaşkanı sıfatıyla 27 yıl önce ziyarete açtığı Devlet Mezarlığı'na götürülecek. Kenan Evren; Cemal Gürsel, Cevdet Sunay ve Fahri Korutürk'ün ardından Devlet Mezarlığı'na defnedilecek dördüncü cumhurbaşkanı olacak. Merhum paşa, 30 Ağustos 1988 tarihinde düzenlenen törenle 2549 sayılı kanunla kurulan Devlet Mezarlığı'nı ziyarete açmıştı. Cumhurbaşkanları, Atatürk'ün silah arkadaşları ve İstiklal Savaşı'nda en az tümen komutanlığı yapmış komutanların defnedildiği mezarlığa; 11 Kasın 2006 tarihinde kanunda yapılan değişiklikle TBMM başkanları ve başbakanların da defnine izin çıkmıştı. Değişiklikte, 5 Kasım 2006'da vefat eden eski başbakanlardan Bülent Ecevit'in nereye defnedileceği yönündeki tartışmalar etkili olmuştu.
Kenan Evren, açtığı mezarlıkta defnedilecek

DAVUL-ZURNALI HELVA DAĞITIMI
Kenan Evren'in mezar yeri kazıldı. Bu arada, İzmir'in Dikili ilçesinde bir grup Evren'in ardından davul zurna eşliğinde helva dağıttı. Gruptan bir kişinin "Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?" diye sorması üzerine toplananlar bir ağızdan "Darbeci, faşişt bilirdik" şeklinde bağırdı. nbsp;
Kenan Evren, açtığı mezarlıkta defnedilecek

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...