Kılıçdaroğlu'nun seccade fotoğrafına AK Parti tepki gösterdi, CHP'den açıklama geldi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Kılıçdaroğlu'nun seccade fotoğrafına AK Parti tepki gösterdi, CHP'den açıklama geldi

GÜNDEM Haberleri

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun sosyal medyada paylaşılan bir fotoğrafı gündem oldu. CHP Düzce milletvekili aday adayı Azade Ay ile görüşen Kılıçdaroğlu'nun, hatıra fotoğrafında seccadeye ayakkabıyla bastığı görüldü. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, fotoğrafı kendi hesabından yayınlayıp bu duruma tepkisini dile getirdi. CHP'den ise fotoğrafa ilişkin açıklama geldi.

Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, katıldığı bir iftar programının ardından CHP Düzce milletvekili aday adayı Azade Ay ile özel bir görüşme gerçekleştirdi. İkiliye İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu eşlik etti.

Bu görüşmeye çekilen bir kare sosyal medyada paylaşıldı. Fotoğrafta, Kılıçdaroğlu’nun yerdeki seccadeye ayakkabıyla basmışı ise tepki topladı.

Kılıçdaroğlu'nun seccade fotoğrafına AK Parti tepki gösterdi, CHP'den açıklama geldi

AK PARTİLİ HAMZA DAĞ'DAN TEPKİ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, fotoğrafı kendi hesabından yayınlayıp "Ayakkabınız ile bastığınız yer, Müslümanların secde ederken kullandığı seccadedir" ifadelerini kullandı.

CHP'DEN SECCADE AÇIKLAMASI

Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP), sosyal medyada paylaşılan bir fotoğrafa ilişkin, "Fotoğraf çekimi sırasında yaşanan yoğunluk ve fotoğraf çektirmek isteyenlerin telaşı nedeniyle, yerde bulunan seccade fark edilememiştir." açıklaması yapıldı.

CHP'nin, açıklamasında, sosyal medyada paylaşılan bir fotoğrafın, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Canan Kaftancıoğlu ile birlikte katıldığı kalabalık bir iftar buluşmasının ardından çekildiği ifade edildi.

Açıklamada, "Fotoğraf çekimi sırasında yaşanan yoğunluk ve fotoğraf çektirmek isteyenlerin telaşı nedeniyle, yerde bulunan seccade fark edilememiştir. Bu tür durumlara yönelik hassasiyeti herkes tarafından bilinen Sayın Genel Başkanımız ve İl Başkanımızın, ortaya çıkan bu talihsiz durum nedeniyle çok üzgün olduğunu belirtmek isterim." ifadelerine yer verildi.

AZADE AY KİMDİR?

8 Mayıs 1970 tarihinde Düzce Akçakoca ilçesinde doğdu. 1987 yılında Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesini kazandı, 1991'de mezun oldu.1992 yılından bu yana Akçakoca'da kendine ait ofisinde meslekini yürüttü. 2000 senesinde Düzce Barosu kurulunca Denetleme Kurulu üyesi oldu. Birkaç dönem de Düzce Barosu Yönetim Kurulu üyeliği yaptı. 2014-2016 yılları arasında Düzce Barosu’nun ilk kadın Türkiye Barolar Birliği (TBB) Üst Kurul Delegesi olarak görevini ifa etti. 2016-2021 tarihlerinde de iki dönem boyunca Düzce Baro Başkanlığı yaptı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...