Kemal Kılıçdaroğlu yeniden genel başkan

Kemal Kılıçdaroğlu yeniden genel başkan

GÜNDEM Haberleri

CHP'nin 18. Olağanüstü Kurultayı'nda Kemal Kılıçdaroğlu yeniden genel başkan seçildi. Kemal Kılıçdaroğlu 740, Muharrem İnce 415 oy aldı.

CHP 18. Olağanüstü Kurultayı'ndan oy verme işlemi saat 17.00 itibariyle tamamlandı. Yapılan sayımlarda mevcut Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na 740, Muharrem İnce'ye 415 oy çıktı. Kılıçdaroğlu 740 oyla yeniden genel başkan seçildi.

CHP'nin 18. Olağanüstü Kurultayı'nda Kemal Kılıçdaroğlu yeniden Genel Başkan seçildi. Genel Başkanlık seçiminde Kılıçdaroğlu'na 740, Muharrem İnce'ye 415 oy çıktı. Kılıçdaroğlu 740 oyla genel başkan seçilmiş oldu.

CHP'nin 18. Olağanüstü Kurultayı Ankara Ticaret Odası (ATO) Kongre Merkezi'nde yapılıyor. CHP'de genel başkanlık yarışını Kılıçdaroğlu kazandı.

KILIÇDAROĞLU OY KULLANDIĞI SANDIKTAN BİRİNCİ ÇIKTI

CHP'nin 18. Olağanüstü Kurultayı'nda Genel Başkan adayı Kemal Kılıçdaroğlu oy kullandığı 1 no'lu sandıkta birinci çıktı. CHP'nin 18. Olağanüstü Kurultayı'nda genel başkan seçimi için oy kullanma işlemi sona erdi. Sandıklar açıldı ve oyların sayımına geçildi. Kılıçdaroğlu'na oy kullandığı 1 no'lu sandıkta 45 oy, Muharrem İnce'ye ise 5 oy çıktı. Geçersiz oy çıkmadı.

İnce'nin oy kullandığı 4 no'lu sandıkta 32 oy Kılıçdaroğlu'na, 17 oy Muharrem İnce'ye çıktı.

İnce'nin seçim bölgesi Yalova'nın da bulunduğu 24 no'lu sandıkta da 31 oy Kılıçdaroğlu'na, 20 oy İnce'ye çıktı.

14 no'lu İstanbul sandığında Kılıçdaroğlu'nun aldığı oy oranı 33, İnce'nin ise 19 oldu.

PARTİ YÖNETİMİ SANDIĞINDAN İNCE'YE 5 OY

Parti Meclisi üyeleri ile MYK üyelerinin oy kullandığı 1 numaralı sandıkta 50 oy kullanıldı. Parti yönetiminin 45'i tercihlerini Kılıçdaroğlu, 5'i de İnce lehine kullandı.

Teşekkür konuşması yapan Kılıçdaroğlu şunları söyledi:


KILIÇDAROĞLU: ARTIK AYRILIK GAYRILIK YOK

''Şimdi hepimize bir görev düşüyor. Artık ayrılık gayrılık yok. Gücümüzü birleştireceğiz. Oy versin vermesin bütün delege arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum.


Türkiye'de siyaset yapmak isteyen gençler, siyasete mutlaka giriniz. Ülkenin problemlerini çözmek isterseniz siyasette yerinizi alınız. Yüzde 10 barajını kabul etmeyin.


İzniniz olursa diğer genel başkan adayımız Sayın Muharrem İnce'yi buraya almak istiyorum. Biz yarışırız uygarca yarışırız. Demokrasiyi getirdik, demokrasiyi getirmek konusunda da dünyaya örnek olacağız."


"SORUMLULUĞUM ARTTI"

Kılıçdaroğlu'nun diğer aday Muharrem İnce'yi kürsüye çağırmasının ardından İnce şu ifadeleri kullandı:


"Önceden beri Yalova'da seçmenler, beni seçiyordu. Grup başkanvekilliğinde vekiller oy veriyordu. Şimdi ise Türkiye'nin dört bir yanından delege arkadaşlarım oy verdi. Şimdi daha çok çalışacağım. Sorumluluğum arttı.


Gençler yarışacağız, tartışacağız. Ama kavga etmeden konuşup kabullenceğiz. Sıfır oy aldığım iller başta olmak üzere, il başkanlarım ne zaman davet ederse oradayım. Çalışmalara devam edeceğiz. Kılıçdaroğlu, az evvel rakibimdi şimdi ise genel başkanımdır.


Bu faşist diktatörden kurtulmak için elimden ne gelirse onu yapacağım. Herkese teşekkür ediyorum."


İNCE: BEN İMZAMIN ÜÇ KATI OY ALDIM

Muharrem İnce ise, oy sayım işlemlerin tamamlanmasının ardından, sonuçlarla ilgili bilgi aldıktan sonra kurultayın düzenlendiği salona geçti.


Gazetecilerin, "Sonucu nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna İnce, "Hayırlısı olsun. Ben imzamın üç katı oy aldım. İmzasının ne kadarı oy alanlara sorun" dedi.


''Doğru yolda olduğuma inanıyorum, dönen dönsün ben dönmezem yolumdan'' diyen Muharrem İnce, imza sayısıyla sonuca bakılmasını istedi.


Kemal Kılıçdaroğlu 944, Muharrem İnce 177 delegenin imzasıyla Genel Başkanlığa aday gösterilmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...