Kemal Kılıçdaroğlu, SADAT'a 30 bin lira tazminat ödeyecek

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Kemal Kılıçdaroğlu, SADAT'a 30 bin lira tazminat ödeyecek

GÜNDEM Haberleri

Uluslararası Savunma Danışmanlık İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ (SADAT) ile ilgili açıklamaları sebebiyle hakkında 1 milyon liralık tazminat davası açılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu mahkemede suçlu bulundu. Davayı kısmen kabul eden mahkeme, Kılıçdaroğlu'nun 30 bin lira tazminat ödemesine karar verdi.

 

SADAT, Kılıçdaroğlu davasını kazandı




CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, geçen yıl 13 Mayıs'ta beraberindeki heyet ile Uluslararası Savunma Danışmanlık İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ'nin (SADAT) İstanbul'daki genel merkez binası önünde açıklamalarda bulunmuştu. SADAT ise haklarında suçlamalarda bulunan Kılıçdaroğlu'nu mahkemeye vermişti. 1 milyon liralık tazminat davası açılan Kılıçdaroğlu'na verilen ceza belli oldu.

30 BİN TL'Yİ FAİZİYLE ÖDEYECEK

Dava bugün Küçükçekmece 5. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmaya tarafların avukatları hazır bulundu. Kemal Kılıçdaroğlu'nun avukatı Utku Eren Tosun, davanın reddine karar verilmesini istedi. Mahkeme ise davanın kısmen kabulüne karar verdi. Böylelikle Kılıçdaroğlu'nun 30 bin lira manevi tazminat ödenmesine hükmedildi. Bu paranın ilk haksız eylem tarihi olan 13 Mayıs 2022 tarihinden itibaren işleyecek yasal faiziyle birlikte ödenmesi kararlaştırıldı.

"KILIÇDAROĞLU'NUN İTHAMLARININ GERÇEK OLMADIĞI ORTAYA ÇIKTI"

Mahkeme sonrası SADAT Basın Müşavirliği'nden yapılan yazılı açıklamada, şunlar kaydedildi: CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 13 Mayıs 2022'de beraberinde 70'e yakın milletvekili ve toplamda 150'ye yakın partilisiyle şirket merkezimize geldi. Kılıçdaroğlu kapılarımızı zorlamış, sözde görüşme isteğinin karşılık bulmaması sonucunda şirketimizin saygınlığını ve itibarını hedef alan haksız ve mesnetsiz ithamlarda bulunmuştu. Bu saldırısı bütün basın-yayın organlarında yayınlanarak kamuoyunda şirketimiz hakkında olumsuz algının oluşmasına sebep olmuştu. Kılıçdaroğlu'nun manevi tazminat ödemeye mahkum edildi. Bu mahkumiyet kararı ile Kemal Kılıçdaroğlu tarafından şirketimize yöneltilen ithamların hiçbirinin gerçeklikle ilgisinin olmadığı, hiçbir delile dayanmaksızın salt duyumlarla hareket ettiği tescillendi. SADAT, Savunma Sanayi Hizmet Sektörü'nde faaliyet gösteren emek yoğun bir sermaye şirketidir.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...