KCK'dan 'indirilen bayrak' açıklaması

/ Kaynak: İHA
KCK'dan 'indirilen bayrak' açıklaması

GÜNDEM Haberleri  / İHA

KCK, Lice'de 2. Taktik Hava Kuvvetleri Komutanlığı'ndaki Türk bayrağının indirilmesiyle ilgilerinin olmadığını açıkladı.

KCK, Diyarbakır'ın Lice ilçesinde çıkan olaylarda hayatını kaybeden bir kişinin cenazesinin defnedilmesinin ardından çıkan olaylarda 2. Taktik Hava Kuvvetleri Komutanlığı'ndaki Türk bayrağının indirilmesiyle ilgilerinin olmadığını açıkladı.

Lice'de çıkan olaylarda hayatını kaybeden Ramazan Baran'ın cenazesinin defin işlemlerinin ardından bir grup 2. Taktik Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na saldırmış ve buradaki bayrağı indirmişti. Kendi yayın organları aracılığıyla bir açıklama yapan KCK, bayrak provokasyonu ile hiçbir ilgilerinin olmadığını belirterek, "Biz hareket olarak Türkiye halklarının ve tüm halkların etnik ve dinsel tüm değerlerine saygılı olacağız. Hiçbir ulusun, etnik ve dinsel topluluğun değerlerine saygısızlık yapılmasına ve saldırılmasına müsaade etmeyeceğiz" dedi.

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...