KCK operasyonunda 9 kişi gözaltına alındı

/ Kaynak: İHA
KCK operasyonunda 9 kişi gözaltına alındı

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Şırnak'ta terör örgütü PKK'nın şehir yapılanması olan KCK'ya yönelik gerçekleştirilen operasyonda 9 kişi gözaltına alındı.

Şırnak'ta Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı ile PKK/KCK örgütünün şehir yapılanmasına yönelik 10 ayrı adrese yapılan baskında 9 kişi gözaltına alındı. Şırnak Valiliği'nden operasyona ilişkin yapılan açıklamada, "Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinesinde Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından PKK/KCK terör örgütünün şehir yapılanmalarının deşifre edilmesi amacıyla sürdürülen çalışmalarda terör örgütünün gençlik yapılanması olan Demokratik Yurtsever Gençlik Meclisi (DYGM) içerisinde örgütün propagandasını yaptıkları, örgüt adına kamu bina ve araçları ile güvenlik güçlerine yönelik silahlı, taşlı, molotoflu, havai fişekli ve patlayıcı madde ile saldırı düzenledikleri, bu saldırıları organize ettikleri ve bu saldırılarda kullanılacak malzemeleri temin ettikleri açık kimlik bilgileri tespit edilen şahıslara yönelik gerçekleştirilen planlı operasyon kapsamında il merkezi ve İdil ilçesinde 10 ayrı adreste yapılan aramalar neticesinde 9 şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır" denildi.

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...