KCK çekilmiyoruz dedi, Ankara cevapladı, Muhatabımız Kandil değil

KCK çekilmiyoruz dedi, Ankara cevapladı, Muhatabımız Kandil değil

GÜNDEM Haberleri

Örgüt çekilme sürecinin durdurulduğunu açıklarken Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, 'Terör örgütünü muhatap alarak konuşmak doğru değil.' dedi.

Terör örgütü KCK tarafından yapılan açıklamada geri çekilmenin durdurulduğu ancak ateşkesin sürdürüleceği belirtilirken Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, terör örgütünün muhatap alınmayacağını söyledi. PKK'yı da bünyesinde barındıran KCK'dan dün yapılan açıklamada, hükümetin demokratikleşme ve Kürt sorununun çözümü konusunda adım atmadığını öne sürülerek geri çekilmenin durdurulduğu açıklandı. Örgüt, ateşkesin ise devam ettiğini bildirdi. Açıklamada hükümet sorumsuz davranmakla ve süreci oyalamakla suçlandı.KCK'nın açıklamasını değerlendiren Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, "Bunu, terör örgütü ve BDP'nin kendi kamuoylarına dönük bir taktiği, stratejisi olarak görüyorum" dedi. Bozdağ, "Bunu bilinçli bir şekilde yapıyorlar. Seçim olduğu zaman, barış ortamının olduğu, baskının olmadığı, herkesin huzur ve güvenlik içinde sandığa gittiği bir ortamda, BDP böylesi bir iklimde seçime girerse aleyhine olacağını düşünüyor. O yüzden terör kozunu elinde tutması gerektiği kanaatleri olabilir" diye konuştu. Bozdağ şunları söyledi: "Terör örgütünü muhatap alarak konuşmak doğru değil. Terör örgütü ne yapacaksa kendi bileceği bir iştir. Ama Türkiye, kendi yapması gerekenleri yapacaktır. Biz, terör bitene kadar çalışmalarımızı, mücadelemizi sürdüreceğiz." nbsp;
ÇELİK: AJANDA KONUSU DEĞİL
Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik de, ''Türkiye'nin demokratikleşmesi, örgütün taktik davranışlarına ya da örgütün ajandasına göre ayarlanacak, ona göre konumlandırılacak bir konu değildir. Eğer birileri, komşu ülkelerdeki kaosu değerlendirmek için başka arayışlar içine giriyorsa, o da yanlış hesap olur, çıkmaz sokak olur. Herkesin Türkiye'deki yürüyen süreci daha da kuvvetlendirme konusunda tutum alması gerekir'' dedi.
AK Parti Kütahya Milletvekili Prof. Dr. İdris Bal da KCK'nın açıklamasını "taktiksel bir adım" olarak değerlendirdi. Bal, PKK'nın süreci, KCK-Ergenekon tutuklamalarından dolayı sıkışmış örgütü kurtarmak için kullandığını söyledi. nbsp;
BULDAN: İMRALI'YA GİDELİM
KCK'nın açıklamasına BDP cephesinden ilk tepki Grup Başkanvekili Pervin Buldan'dan geldi. Buldan, "Bu, sürecin sona erdiğini göstermiyor. Zaten kendileri de belirtiyor, ateşkes devam ediyor. Süreç de devam ediyor. Bu Hükümete bir mesaj. Hükümetin bir an önce somut adım atması lazım. Bizim acilen İmralı'ya gitmemiz gerekiyor" dedi. BDP Eş Genel Başkanı Gültan Kışanak da "Sürecin kesintiye uğramadan yürümesini istiyoruz. Geri çekilmenin durdurulduğunun resmi olarak açıklanması çözüm sürecinde bir tıkanıklığa yol açabilir. Bir sorundur. Bunun çözülmesi gerekiyor" diye konuştu.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...