Kayseri'de katliam gibi kaza, 11 genç öldü

/ Kaynak: AA
Kayseri'de katliam gibi kaza, 11 genç öldü

GÜNDEM Haberleri  / AA

Niğde'den Kayseri'ye, kayak yapmaya giden öğrenciler, buzlu yolda kaza geçirdi. Duvara çarpıp tarlaya uçan aracın taşıma belgesinin olmadığı belirtildi.

Niğde'den, kayak yapmak için nbsp;14 otobüsle Kayseri'ye giden öğrenciler, nbsp;Erciyes Dağı'ndan dönüşte, şehir merkezine de uğramak istedi. Ulukışla ve Bor Meslek Yüksek Okullarında okuyan öğrencileri taşıyan midibüs, Hacılar ilçesi üzerinden Kayseri'ye inerken, yoldaki buzlanma sebebiyle kontrolden çıkarak bir evin bahçe duvarına çarptı. Daha sonra tarlaya devrilen araçtaki öğrencilerin bir kısmı dışarı savruldu. Kazada 11 kişi ölürken 31 kişi de yaralandı. Olay yerine ilk ulaşan ambulansın şoförüne de, aynı kafiledeki başka bir otobüs çarptı. Ambulans sürücüsü ağır yaralandı. Olayın büyüklüğü sebebiyle bölgeye çok sayıda ekip gönderildi. Sağlık ekipleri 20-30 metre ileriye savrulup karlar üzerinde yatan yaralılara müdahale ederken; itfaiye ekipleri de hurdaya dönen aracı kesip diğer yaralıları çıkarmaya çalıştı. Hastaneye kaldırılan bazı yaralıların durumunun ciddi olduğu bildirildi. Kazada ölen 11 kişiden kimlikleri belirlenen 8 kişinin Hasan Gülbahar (25), Mehmet Tosun, Coşkun Coşkun (26), Alpay Bahadır Utar (19), Celal Coşkun (35), Melike Velioğlu, Çiğdem Gürbüzoğlu ve Tuğba Çanlı (21) olduğu öğrenildi. Konya'da oturan Tuğba Çanlı'nın, arkadaşlarının ısrarı üzerine Niğde'den gelen midibüse bindiği ortaya çıktı. Kayseri Valisi Orhan Düzgün, "Kazanın sebebinin fren patlaması olduğunu düşünüyoruz. Teknik ekiplerimiz, trafik ekiplerimiz kazayı inceliyor. Aracın son 2 yıldır fenni muayenesinin yapılmadığı ve taşıma belgesinin olmadığı tespit edildi. Şehirlerarası yolcu taşıma şartlarına uymayan bir midibüs" dedi. Kazayla ilgili soruşturma çok yönlü olarak sürdürülüyor.
nbsp;Kayseri'de katliam gibi kaza, 11 genç öldü

MİDİBÜS TERS DÖNDÜ
Niğde Üniversitesi öğrencilerini taşıyan midibüs, Erciyes Dağı Hacılar Kayak Merkezinden dönerken, frenlerinin tutmaması ve buzda kayması sebebiyle yoldan çıktı. Hurdaya dönen araçta bazı öğrenciler sıkışırken, bazıları da tarlaya savruldu.


GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...