Kayseri saldırısıyla ilgili 5 kişi tutuklandı

Kayseri saldırısıyla ilgili 5 kişi tutuklandı

GÜNDEM Haberleri

Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesindeki terörist saldırıyla ilgili gözaltına alınan 5 kişi tutuklandı.

Kayseri'nin Pınarbaşı İlçe Emniyet Müdürlüğü binasına yönelik saldırıyla ilgili gözaltına alınan 5 zanlı tutuklandı. Soruşturmayı yürüten özel yetkili cumhuriyet savcısı Mehmet Özgür'ün tutuklanmalarını talep ettiği M.D, N.Ö, S.A, M.D. ve A.Ç'nin mahkeme sorgusu tamamlandı. Ankara 12. Ağır Ceze Mahkemesi Nöbetçi Hakimliği, 5 zanlının da tutuklanmasına karar verdi. nbsp;Zanlılardan M.D'nin, ''Terör örgütü üyesi olmak'', diğer dördünün ise ''Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak'', ''Tasarlayarak öldürmek'', ''Tasarlayarak öldürmeye teşebbüs'', ''Tehlikeli maddelerin izinsiz olarak bulundurulması veya el değiştirilmesi'' suçlarından tutuklanmalarına karar verildiği belirtildi.

SALDIRININ DETAYLARI nbsp;
Pınarbaşı'nda polis memuru Ahmet Geben'in şehit olduğu, 7'si polis 17 kişinin yaralandığı Emniyet Müdürlüğü'ne yapılan intihar saldırısı büyük çapta aydınlatılmıştı. Suriye'den gelen PKK'lı 2 teröristin, Kayseri'de büyük bir eylem yapmak üzere Suruç'tan yola çıktıkları, takibe alınıp çemberin daraldığını ve yakalanmalarına dakikalar kaldığını anlayınca son anda Pınarbaşı İlçesi'ne yönelip, ilk karşılarına çıkan Emniyet Müdürlüğü ve lojmanlar önünde patlayıcı yüklü otomobili infilak ettirdikleri saptanmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...