Kaynak Holding'de dev operasyon

Düzenleyen:
Kaynak Holding'de dev operasyon

GÜNDEM Haberleri

FETÖ’ye yönelik temizlik operasyonu tüm hızıyla sürüyor. Geçtiğimiz yıl kayyum atanan Kaynak Holding’ten dün bin 928 kişi işten çıkarıldı. Temizlik kapsamında Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'ndan 156, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan 70, Rekabet Kurumu'ndan 8 ve SPK’dan 7 kişi ise açığa alındı.

FETÖ'ye dönük en büyük ayıklama operasyonlarından biri dün Kaynak Holding'de gerçekleşti. Geçtiğimiz yıl kayyım atanan Kaynak Holding'de bin 928 kişi işten çıkarıldı. Öte yandan devam eden kamu kurum ve kuruluşlarındaki FETÖ'cü personelin temizlik çalışmalarında dün Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) ve Rekabet Kurumu'nda (RK) görevden el çektirmeler de yaşandı. Buna göre Gümrük Bakanlığı'ndan 176 personel, Şehircilik Bakanlığından 52'si Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünden olmak üzere toplam 70 personel açığa alındı. Yeni görevden uzaklaştırma çalışmalarının ise sürdüğü öğrenildi.

GÜMRÜKLERDE ÜST DÜZEY TEMİZLİK

Gümrük Bakanlığı açıklamasında, yapılan çalışmalar ve değerlendirmeler sonucunda müsteşar yardımcısı, genel müdür, genel müdür yardımcısı, daire başkanı, bakanlık müşaviri, yurt dışı gümrük müşaviri, gümrük ve ticaret bölge müdürü, ticaret il müdürü, gümrük müdürü, şube müdürü, şef ve memurlardan olmak üzere toplam 176 kişinin açığa alındığı bildirildi. Söz konusu terör örgütüyle bağlantılı tüm kişi, kurum ve kuruluşlarla etkin mücadele edilmesi ve bu örgütün tüm faaliyet alanlarının ortadan kaldırılması gerektiği vurgulanan açıklamada, "Gümrük ve Ticaret Bakanlığımız merkez ve taşra teşkilatında görev yapan FETÖ ile irtibatlı kamu personeline yönelik kapsamlı bir çalışma devam etmektedir" denildi.

RK VE SPK'DAN DA TEMİZLİK BAŞLADI

Rekabet Kurumunda da rekabet kurulu üyesi, başuzman ve danışman olmak üzere 8 kişinin açığa alındığı ifade edildi. Açığa alınan personel ile ilgili müfettiş soruşturması başlatıldığı kaydedildi. SPK tarafından ise, haklarında soruşturma başlatılan 7 personele görevden el çektirildiği bildirilerek, "Kurum bünyesinde paralel devlet yapılanmasına yönelik mücadele kararlılıkla sürdürülecektir" ifadelerine yer verildi.

FETÖ ile bağlantılı kamu personeline yaptırım uygulandığını kaydeden Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "Darbe heveslilerinin millete rağmen hiçbir şeyin olmayacağını görmesi gerekiyor. FETÖ'nün yaptığı bu darbe girişiminin, PKK'ya yardım ve yataklık yapmaktan farkı yok" dedi. Tüfenkci, sorumluların en ağır şekilde cezalandırılacağını ve hainlerinin cezasının verilmesinde hiçbir tereddüde düşmeyeceklerini vurguladı.

BİN 928 KİŞİNİN İŞİNE SON VERDİK

Kaynak Holding Yönetim Kurulu Başkanı İmran Okumuş, yönetimini devraldıkları holding şirketlerini millileştirdiklerini belirtti. Kayyım olarak atandıkları 17 Aralık 2015'den beri FETÖ/PDY'ye finansman sağlayan en büyük kaynaklardan birinin kurutulduğuna dikkat çeken Okumuş, 15 Temmuz darbe kalkışmasının ardından Kaynak Holding şirketlerinden bin 928 kişinin işten çıkarıldığını belirtti. Öte yandan asılsız iddialara itibar edilmemesini isteyen Okumuş, Kaynak Holding'in millileştirilen kargo şirketi Sürat Kargo ile ilgili sosyal medyada asılsız iddiaların dolaştırıldığını da söyledi. Okumuş, "FETÖ mensubu cuntacı askerlerin darbeye kalkışma girişimine, Sürat Kargo'nun bulaştığı bilgileri asılsızdır, yalandır" dedi.

Kaynak: A Haber

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...