Kayıp gazeteci ile ilgili soruşturma derinleşiyor... Giriş var çıkış yok!

Düzenleyen:
Kayıp gazeteci ile ilgili soruşturma derinleşiyor... Giriş var çıkış yok!

GÜNDEM Haberleri

150 kamera görüntüsünü inceleyen güvenlik güçleri 7 şüphelinin eşkâlini belirledi. Konsolosluğu net gören iki kamerada ise Kaşıkçı’nın çıkış görüntüsü bulunamadı.

Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolosluğuna giren ancak bir daha çıktığı tespit edilemeyen muhalif gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın akıbeti belirsizliğini koruyor. Kayıp gazeteci ile ilgili soruşturma sürerken, bölgedeki 150 kamera görüntüsünü inceleyen güvenlik güçleri 3 aracın konsolosluğa girdiğini tespit etti. Çıkışta araçlardan birinin farklı yöne gittiği, aynı yöne giden şüpheli iki aracın plakası belirlendi. Konsolosluğu net gören iki kamerada ise Kaşıkçı’nın binaya girdiği görüntüler bulunurken, çıkışına dair görüntünün ise bulunamadığı bildirildi. 

EŞKÂLLERİ BELİRLENDİ

Öte yandan güvenlik birimleri, Suudi Arabistan’dan gelen şüpheli 7 kişinin Kaşıkçı konsolosluğa girmeden 30 dakika önce binaya girdiğini ve saat 14.00 sularında ayrıldığı tespit etti. Kimlikleri ve eşkâlleri belirlen söz konusu 7 kişinin Türkiye’de 2,5-3 saat kaldığı bildirildi. Bu arada dün akşam konsolosluk binasına ellerinde alet çantası bulunan 3 kişi girdi. Yaklaşık 1 saat içeride kalan kişilerin, bazı kilitleri değiştirdiği iddia edildi.   
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Kaşıkçı’nın akıbetiyle ilgili soruşturma çerçevesinde konsolosluk binasında inceleme yapılacağını bildirdi. S. Arabistan ise Türk uzman ve yetkilileri İstanbul Başkonsolosluğunu ziyaret için davet etti.
Konsolosluktaki adli işlemleri yürütmek üzere bir başsavcıvekili ve bir cumhuriyet savcısı görevlendirildi.

SON RÖPORTAJI ORTAYA ÇIKTI

Olayı anbean takip eden Türk Arap Medya Derneği Başkanı Turan Kışlakçı, Suudi yetkililerin her şeyi bildiklerini ifade ederek “Bu olay uzadıkça onun katledildiğine yönelik deliller daha da ispatlanmış olacaktır” dedi  2 Ekim’den bu yana kayıp olan Suud gazeteci Kaşıkçı’nın BBC’ye olaydan 3 gün önce verdiği son röportajı ortaya çıktı.  Kaşıkçı’nın endişelerini dile getirerek “Eleştiri yapan gazeteciler tutuklanıyor. Tutuklananlar muhalif bile değil. Bu insanları korkutuyor” dediği kaydedildi.

DİDİK DİDİK ARANDI

Rejim muhalifi gazeteci Kaşıkçı’nın kaybolduğu gün Suudi Arabistan’dan Atatürk Havalimanı’na inen iki uçağın kalkış öncesinde didik didik arandığı ortaya çıktı. Genel Havacılık Terminal Binası’nda uçaklardaki yolcuların üst araması yapılırken bagajlar ise X-RAY cihazından tekrar tekrar geçirildi. Yolcular terminalde pasaport işlemleri için bekletildi. Apronda kalkışa hazırlanan uçakların kabin ve kargo bölümü de polis tarafından didik didik arandı. Aramalarda herhangi olumsuz bir durumla karşılaşılmaması üzerine uçakların kalkışına müsaade edildi. Polis ekipleri ayrıca bütün gün boyunca kamera kayıtlarını saniye saniye inceledi. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...