Kavganın sebebi tesettür mü?

Kavganın sebebi tesettür mü?

GÜNDEM Haberleri

Doğan: "Gülen'in 'Başörtüsü füruattır' sözünü, Rumuzü'l Kur'an kitabımda eleştirdim. Sen misin gizli örgüte karşı konuşan? Hapse gir dediler."

Paralel yapıya yönelik 17 Aralık operasyonunun temelini oluşturan davada, "Tahşiyeciler'in lideri" olduğu iddiasıyla 17 ay hapsedilen emekli imam Mehmet Doğan ilk defa konuştu. 'Molla Muhammed' olarak bilinen 70 yaşındaki Doğan, Muş'taki evinde yaptığı açıklamada "paralel yapının" kendisini mağdur ettiğini söyledi. Fethullah Gülen'in "Başörtüsü füruattır" sözünü, "Rumuzü'l Kur'an" adlı eserinde eleştirmesinden sonra paralel yapının hedefi haline geldiğini ve tutuklandığını savunan MS hastası ve görme engelli Doğan, şunları söyledi: "Tesettür füruattandır denildi. Bu meseleyi Bediüzzaman'ın Tesettür Risalesi'ndeki izahatla ve başka ayetlerden bir araya getirerek ispat ettik. nbsp;Zekat fakir fukaranın hakkıdır. Ancak bazı cemaatler ganimet haline getirip bunu da meşrulaştırdı. Maşa olarak kullanılan örgüte hem de cemaate cevap verdim. 'Bu haramdır' dedim. Sen misin gizli örgüte karşı konuşan? Türkiye'de çok cereyanları var, aynı dava peşindedirler. Hepsi birleşerek tuzak kurdular. Müjde mi veriyorsun, tesettürü mü açıyorsun, git hapse gir dediler. Biz maşaları tanımıyoruz. Bizi hapse sokan o gizli cemiyettir. Ben hakkımı maşalara helal ediyorum. Tövbe etmek, yanlışlarını anlamak, Kur'an-ı Kerim'i müdafaa etmek şartıyla beni tutuklayan savcılar ve diğer görevlilere de hakkını helal diyorum."


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...