Kastamonulu şehit polis 80 yıl sonra bayrağa kavuştu

Kastamonulu şehit polis 80 yıl sonra bayrağa kavuştu

GÜNDEM Haberleri

Kastamonu'da polis memuru Hasan Uğur, müdahale ettiği şizofreni hastası şahıs tarafından boğazı kesilerek katledilmişti.

Kastamonu'da, 28 Mayıs 1935'te müdahale ettiği bir şizofreni hastası tarafından boğazı kesilerek şehit edilen polis memuru Hasan Uğur'un mezarı temizlenip yanına Türk bayrağı dikildi. Şeyh Şabani Veli Mahallesi'ndeki Gümüşlüce Mezarlığı'nda bulunan ve yıllar içinde bakımsızlık sebebiyle toprak ve çalıların içinde kaybolan şehit Hasan Uğur'un mezarı, İl Emniyet Müdürlüğü'nce temizlettirilip bakımı yapıldı. Şehit polisin mezarına Türk bayrağı da dikildi. İl Emniyet Müdürü Mustafa Yoldan, Türk Polis Teşkilatı'nın 170'inci kuruluş yıldönümü nedeniyle Hasan Uğur'un mezarını ziyaret edip karanfil bırakarak dua etti. Polis şapkası şeklinde yapılan mezar taşını inceleyen Yoldan, "Polisimiz, sağlık görevlilerine zorluk çıkaran bir hastaya müdahale ederken şehit olmuş. Mezarı biraz bakımsız kalmış. Biz temizletip bakımını yaptık. Onun hatırasına bundan sonra da teşkilat olarak sahip çıkacağız" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...