Kastamonu'da kapı fabrikasında yangın söndürüldü! 50 milyon TL'lik zarar var: 'Sağlam bir yer kalmadı'

Düzenleyen:
- Güncelleme:

GÜNDEM Haberleri

Kastamonu'nun Tosya ilçesinde ahşap kapı boyama atölyesinde yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda ekip sevk edildi. Ekiplerin çıkan yangına müdahalesi sonucu yangın kontrol atlına alındı ve yoğun çalışmalar sonucu alevler söndürüldü. Yangınla ilgili konuşan Tosya Organize Sanayi Bölge Müdürü Nihat Küçükkasap, fabrikada 50 milyon TL'lik bir zarar olduğunu belirterek '"Fabrikanın sağlam bir yeri kalmadı. Fabrika binası bitti. İnşallah diğer fabrikaların yardımıyla arkadaşımızı kalkındırıp tekrar faaliyete geçireceğiz' dedi.

Tosya Organize Sanayi Bölgesinde meydana gelen olayda ahşap kapı boyama alanında faaliyet gösteren bir tesiste bilinmeyen sebeple yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen yangın atölyeyi sardı. Yangın atölyenin bahçesinde bulunan ahşap malzemelere de sıçradı.

Yapılan ihbar üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. İtfaiye ekipleri yangının söndürülmesi için çalışma başlattı. İş makinelerinin de destek verdiği çalışmalara katılan ekipler, yangının çevredeki diğer fabrikalara sıçramaması için yoğun çaba gösterdi.

KAYMAKAMDAN İLK AÇIKLAMA

Tosya Kaymakamı Suat Hatam, AA muhabirine, yangının saat 7.20 sıralarında bir fabrikada çıktığını söyledi. Olayda ölen ya da yaralanan olmamasının sevindirici olduğunu anlatan Hatam, "Yangının çıkış nedenini elektrik kontağı olarak düşünüyoruz, ama tam olarak bilmiyoruz. Ölü ve yaralı yok Allah'a şükür. Yangın kontrol altına alındı. Yanındaki fabrikalara sıçramadan engellendi. Şu an için her şey kontrol altında." diye konuştu.

Kastamonu'da kapı fabrikasında yangın söndürüldü! 50 milyon TL'lik zarar var: 'Sağlam bir yer kalmadı'

YANGIN SÖNDÜRÜLDÜ: 'FABRİKANIN SAĞLAM BİR YERİ KALMADI'

Tosya Organize Sanayi Bölge Müdürü Nihat Küçükkasap da OSB'de yaklaşık 1800 kişinin çalıştığını ifade etti. Küçükkasap, "Fabrikanın sağlam bir yeri kalmadı. Fabrika binası bitti. Bayağı bir stok kerestesi vardı. Tahminen 200 metreküp varsa tamamı yok oldu. İçeride ne kadar kapı vardı bilemiyorum. Ham madde, kontrplak, sunta ve makineler vardı. Fabrikada neredeyse 50 milyon liralık zarar var. Allah yardım etsin. İnşallah diğer fabrikaların yardımıyla arkadaşımızı kalkındırıp tekrar faaliyete geçireceğiz." ifadelerini kullandı.

Fabrikanın içerisinde bulunan bir pikap da yandı. Yangının söndürüldüğü fabrikada soğutma çalışmaları devam ediyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı-Anadolu Ajansı

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...