Kart dolandırıcıları, siber polisten kaçamadı

/ Kaynak: İHA
Kart dolandırıcıları, siber polisten kaçamadı

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Çorum'da kopyalanmış banka ve kredi kartlarıyla teknoloji ürünleri satan mağazalardan alışveriş yapan 2 kişi, polis tarafından kıskıvrak yakalandı.

Çorum'da kopyalanmış banka ve kredi kartlarıyla teknoloji ürünleri satan mağazalardan alışveriş yapan 2 kişi, polis tarafından kıskıvrak yakalandı. nbsp;Edinilen bilgilere göre, bir ihbarı değerlendiren Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kopyalanmış banka ve kredi kartlarıyla teknoloji ürünleri satan bir mağazadan alışveriş yapıldığı bilgisine ulaştı. Bunun üzerine çalışma başlatan polisler, M.A. isimli şahsı yakaladı. Şahsın yapılan üst aramasında 8 bin 130 TL nakit para ve 11 adet yurtdışındaki bankalara ait kopyalanmış banka ve kredi kartları ele geçirildi. Şüphelinin H.Ö. isimli bir başka şahısla ortak hareket ettiğini tespit eden polis, yapılan çalışmalar neticesinde H.Ö.'yü de kullandığı araçla birlikte yakaladı. Şahısların yurt dışı banka hesaplarına ait bilgileri illegal yollardan ele geçirerek plastik kartlara kopyaladıkları, kopyalanmış kartlarla kolayca satabilecekleri pahalı ve küçük ebatlı elektronik cihazlar satın alıp ikinci el piyasasında nakit paraya çevirmek suretiyle haksız kazanç elde ettikleri tespit edildi. Kopyalanmış banka ve kredi kartları kullanmak suretiyle çıkar sağlama suçundan haklarında işlem yapılan M.A. ve H.Ö., sevk edildikleri adli mercilerce tutuklanarak cezaevine gönderildi.
GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...