Karayalçın: İstanbul uğruna vekilliğim gitti

Karayalçın: İstanbul uğruna vekilliğim gitti

GÜNDEM Haberleri

CHP İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın "Genel başkanımız 'İstanbul'a git' dedi. Buraya geldim, milletvekilliğim de gitti" diye konuştu.

CHP İstanbul İl Başkanlığı'na atanan 71 yaşındaki Murat Karayalçın, il başkanlığı öncesi milletvekilliğine hazırlandığını belirterek, "Milletvekilliğim de gitti, helal olsun" dedi. Kılıçdaroğlu'nun arzusu ile bu göreve geldiğini söyleyen Karayalçın, "Ön seçim yapılması şartıyla Ankara'dan milletvekili adayı olmaya hazırlanıyordum, ancak genel başkanımız 'sen parti çalışmalarına İstanbul'da devam et' deyince ben de öyle yaptım. Buraya geldim, milletvekilliğim de gitti, helal olsun. CHP'nin iktidarıysa Murat Karayalçın'ın milletvekilliği teferruattır" diye konuştu. Karayalçın'ın ilk vaadi ise "Gezi ruhunu canlı tutacağız" oldu. Gezi olaylarını "kent yönetimine katılım talebidir" şeklinde değerlendiren Karayalçın, "Gezi gibi asi meydanlardan kent muhalefeti yükseliyor. Bu sesi seçim programına taşımak görevi de benim" dedi. Karayalçın, İstanbul'u tanımadığı yönündeki eleştirileri ise, "Ben İstanbul'a turist rehberi olarak gitmiyorum. Ama tabii ki İstanbul'u da öğrenebileceğim ölçüde öğrenmek isterim" şeklinde cevapladı.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...