Karakola 8 ton bomba

Düzenleyen:
Karakola 8 ton bomba

GÜNDEM Haberleri

Teröristler, belediyeye ait kamyonete 8 ton bomba yükleyip karakol önüne park etti. Roketatar ve uzun namlulu silahlarla ateş açıp dikkatleri dağıtan hainler daha sonra kamyoneti havaya uçurdu.

Mardin’in merkez Artuklu ilçesine bağlı Cevizlik Jandarma Karakol Komutanlığına PKK’lı teröristler patlayıcı yüklü araçla saldırı gerçekleştirdi. Karakolda patlama sonucu çıkan yangını söndüren askerler bir yandan da PKK’lı teröristlerle çatıştı. Patlamanın ardından bölgeye çok sayıda ambulans sevk edildi. Hain saldırıda Adanalı Jandarma Astsubay Çavuş Adem Algın ile Aydınlı jandarma er Orkun Alparslan şehit düştü, bir vatandaş hayatını kaybetti, 12’si asker, 1’i korucu, 13’ü sivil 26 kişi ise yaralandı. Ayrıca 3 askerin durumunun da ağır olduğu öğrenildi. Saldırının ardından bir araçla kaçtıkları belirlenen PKK’lı teröristleri etkisiz hale getirmek için bölgede geniş kapsamlı operasyon başlatıldı. Bu arada saldırıda şehit olan askerlerinden birinin astsubay, diğerinin de er olduğu öğrenildi. Hayatını kaybeden sivil vatandaşın adının ise Rahime Korul olduğu belirtildi.
ORTAK İHANET
Hain saldırının ardından ayrıntılar da netleşti. PKK’lı teröristler önce karakolun nizamiyesinde görevli askerlerin dikkatlerini dağıtmak amacıyla, roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırdı. Bu sırada, karakola bir kamyonun yaklaştığını gören askerler, “dur” ihtarı çekti. Ancak içerisinde yaklaşık 8 ton bomba olduğu tahmin edilen kamyonun kullanan terörist, karakola biraz daha yaklaştıktan sonra kamyonu infilak ettirdi. Patlamada, karakol binasının neredeyse tamamı yıkılırken, çevredeki evler de büyük zarar gördü. Öte yandan, saldırıda kullanılan kamyonun Mardin Büyükşehir Belediyesi’ne ait olduğu da ileri sürüldü. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...