Karadeniz gazının geçişini sağlayacak vanalardan ilki geldi

Düzenleyen:
Karadeniz gazının geçişini sağlayacak vanalardan ilki geldi

GÜNDEM Haberleri

Türkiye'nin Karadeniz'de keşfettiği gazın karaya taşınmasında kullanacak ve önemli bir göreve sahip kuyubaşı vanalarından ilki Filyos'a getirildi.

Türkiye tarihinin en büyük doğalgaz keşfini Karadeniz'deki Sakarya Sahası'nda gerçekleştirdi. Buradaki doğalgazın karaya çıkması için çalışmalar Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı tarafından bütün hızıyla sürüyor. Filyos Doğalgaz İşleme Tesisi'ne keşfi sırtlayacak borular gelmeye devam ederken kullanılacak ekipmanlar sahaya giriş yapıyor.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı gazı, kuyuların başından üretim ve dağıtım haznesine iletmekte kullanılacak dev kuyubaşı vanalarından ilki Türkiye'ye geldiğini duyurdu.

Ağırlığı 65 ton, yüksekliği 5,1 metre, genişliği 5,9 metre olan dev vana, içinde bulundurduğu akış ölçer, sensör, dedektör ve çeşitli vana takımlarıyla üretilecek gazı kuyubaşından üretim dağıtım haznesine iletecek. Her kuyunun başında bulunacak vanalardan toplamda 9 adet daha gelecek.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, tesiste yaptığı inceleme ziyareti sonrası, boruların tamamın haziranda Filyos'a geleceğini, temmuzda da denizde boru yerleştirme işleminin başlayacağını açıklamıştı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...