Kapadokya temizleniyor

Kapadokya temizleniyor

GÜNDEM Haberleri

Türkiye'nin tabii güzellikleriyle öne çıkan önemli turizm merkezlerinden Kapadokya bölgesindeki Göreme beldesinde, geçen ay başlayan otel inşaatı gelen tepkiler üzerine önceki gün durdurulmuştu. Bu karar sonrası dün inşaatın yıkımına başlandı. Alanda jandarma ekipleri güvenlik tedbiri aldı.

Kültür ve Turizm Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu konudaki tavizsiz tutumuna dikkat çekilerek şunlar kaydedildi: Göreme beldesinde 2 pafta 9.423 parselde yapıldığı belirlenen inşaat hakkında yıkım kararı alınmış ve yıkıma başlanmıştır. Ayrıca Bakanlığımız tarafından kurulan komisyonla Kapadokya bölgesinde çok hızlı bir şekilde incelemeler yapılacak ve tespit edilen kaçak ya da çarpık yapılarla ilgili kararlar aynı hızla alınarak uygulamaya konacaktır.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...