Kantinlere hijyen ayarı geliyor

- Güncelleme:
Kantinlere hijyen ayarı geliyor

GÜNDEM Haberleri

Yeni taslağa göre kantinlerde çalışacak personel düzenli olarak eğitimden geçirilecek. Mutfakta sakız çiğnemek bile yasak olacak.

Örgün, yaygın ve özel eğitim kurumları bünyesinde faaliyet gösteren yemekhane, kantin, kafeterya, büfe ve çay ocaklarının özel hijyen şartlarına, gıda güvenilirliğine ve kontrolüne ilişkin kurallar belirlendi. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan yönetmelik taslağında dikkat çeken bazı hijyen kuralları şöyle: Tuvaletler gıdaların hazırlandığı odalara doğrudan açık olmayacak ve hijyen kurallarını hatırlatıcı uyarı levhaları bulundurulacak. Yiyeceklerin hazırlık alanı içinde sakız çiğnenmeyecek, herhangi bir şey yenilmeyecek ve sigara içilmeyecek. Personelin eğitim programları düzenli olarak ve yeni işe giren personel de göz önüne alınarak en az yılda bir kez tekrarlanacak. Düzenlenen eğitim kayıtları tutulacak. Personel işe alınmadan önce, bulaşıcı enfeksiyon içermediğini kanıtlayan akciğer filmi ve portör muayenesi yaptıracak ve sonuçlar uygun ise işe alınacak. Bu kontroller periyodik olarak çalıştığı sürece devam edecek. Açılabilir tüm pencerelere sineklik ve 2.5 m yüksekliğe kadar olan pencerelerde ise zararlı (fare v.b) girişini engelleyecek tel kafes takılacak. İşyerlerinde kullanılan bıçaklık, bıçakların sapları tahta malzemeden olacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...