Kansere servet ödedik

Kansere servet ödedik

GÜNDEM Haberleri

Türkiye 2003 ile 2013 yılları arasında kanser hastalığının tedavisinde kullanılan ilaçlara toplam 9 milyar 322 milyon lira harcadı.

Sağlık BakanıMehmet Müezzinoğlu, kanser tedavisi için son on yılda 9 milyar liranın üzerinde ilaç parası ödendiğini açıkladı. MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri'nin TBMM Başkanlığı'na verdiği yazılı soru önergesini cevaplandıran Bakan Müezzinoğlu, kanser hastalığının tedavisi için kullanılan ilaçlara ödenen miktarlarla ilgili verdi. 10 yılda toplam 9 milyar 322 milyon 795 bin TL ödeme yapıldığını kaydeden Müezzinoğlu, bu miktarın sadece 244 milyon 634 bin TL'sinin yerli üretimi içerdiğini bildirdi. Bakan Müezzinoğlu, sağlık alanında yerli ilaç üretiminin de teşviklerle desteklendiğini dile getirdi. Sağlıkta ileri teknoloji gerektiren yatırımlara öncelik verildiğini belirten Müezzinoğlu, ilaç sektörü için çeşitli teşvik uygulamaları bulunduğuna dikkat çekti. Başbakan Erdoğan'ın da katıldığı Bilim ve Teknoloji Yüksek Kurulu'nda Türkiye'nin kendi ilaçlarını, molekülünü ve tibbi cihazlarını üreten bir ülke olabilmesi için sağlık alanının öncelikli alanlar listesine eklenmesi yönünde karar alındığını belirten Müezzinoğlu, Refik Saydam Hıfzısıhha Merkezi Başkanlığı'nca aşı ve serum geliştirme çalışmaları yürütüldüğünü de açıkladı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...